Dalpremier! Takáts Eszter-Juhász Kristóf: Kuc Kuc

2016.10.19. 15:02, rerecorder

12171995_10154294141657586_239215541_o.jpg

Takáts Eszter szuperaktív: múlt héten vezette fel a Takáts Eszter és Zenekara jövőre várható poplemezét, de máris itt egy újabb projektje. A Juhász Kristóf bábjátékos-szövegíróval közös gyereklemez október 25-én fog megjelenni - a bájos Első puszi címmel - ez pedig egy dal az albumról. Klasszikus, régisulis.

12169146_10154294141697586_1305630109_o.jpgTakáts Eszter és Juhász Kristóf egy ideje már nagy sikerrel szórakoztatja a gyerekeket országszerte az Első Puszi - Nulladik szerelem című zenés-bábos előadásukkal, ami most egy szövegekkel, grafikákkal (Porkoláb Károly munkái) szépen illusztrált cd-n is megjelenik Első puszi címmel. 

A lemez dalai tehát ehhez a kellékeit recycling módszerrel létrehozó gyerekkoncert és bábelőadáshoz kapcsolódnak, így az album is tartalmaz prózai elemeket, azaz magát az előadást hangjáték verzióban. Minderről természetesen Takáts Eszter is mesélt a Recordernek: 

„Történetünk utazás az első – vagyis nulladik – szerelmek idejébe, az óvodáskorba. Abba az életkorba utazunk, amikor még minden varázslat. Minden hang zene, minden szó költészet, minden firka fontos üzenet, minden mozdulat egy életre szól. Az óvodáskor az örökké tartó pillanatok kora. A mesék és a csodák olyan hétköznapi dolgokból nőnek ki, mint egy homokozóban felejtett műanyag lapát, vagy egy levesbe pottyant hajszál.

Az óvodai szerelem életünk első nagy drámája. A dráma feszültségét a gyermeki fantázia és játékkedv végtelen hajlékonysága oldja fel. Minden kisfiú szuperhős, és minden kislány királylány lesz, imponálni akar szíve választottjának. A minimalista tárgybábokkal, élő szereplőkkel, valamint hagyományos hangszerekkel és rengeteg zajkeltő eszközzel egyaránt előadott játék különleges atmoszférát teremt, minél többet bízva a gyermeki fantáziára.”


03_elsoopuszi_amaray_cover_02_1_s.jpgAz Első puszi dalai:

  1. Lilike és Lalika
  2. Zenezebu
  3. Viráglány
  4. Kuc kuc
  5. Udvarlós/Szerelmes dal
  6. Lila Tulipán
  7. Tetü
  8. Békalencse
  9. Kissárkány
  10. Lucas Maci
  11. Ezüst


Szövegek: Juhász Kristóf
Zene: Takáts Eszter, kivéve 7. Juhász Kristóf, Giret Gábor
Hangszerelés, stúdió és master: Giret Gábor
Közreműködők: Giret Gábor – hangszerelés, Horváth Mihály – szájharmonika, és a gyerekek

Illusztráció: Porkoláb Károly
Grafikai kivitelezés: Mezei Zsolt

A lemez megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

https://www.facebook.com/ElsoPuszi


és akkor egy kis ízelítő az albumról, "ahhi": 


fotó: Szepesvári Petra

Takáts Eszter és zenekara Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/10/19/dalpremier_takats_eszter-juhasz_kristof_kuc_kuc
Dalpremier! Takáts Eszter-Juhász Kristóf: Kuc Kuc
süti beállítások módosítása