Magyarradar - Junkie Jack Flash

2016.08.28. 14:00, Frontrecorder

jjflash.jpg

A négy éve létező Junkie Jack Flash nemcsak a rockzene nyers és koszos ősforrásaiból merít, de a rockzene zabolátlan őserejét is birtokolja, a srácok muníciója tehát elvileg a végtelenségig elég - csak a rakkenroll-életformát is bírják szuflával.

junkijf.jpgIndulás: 2012 szeptember.

Honnan: Pécs.

Tagok: Pető Szabolcs - ének, gitár; Szénás-Máthé Nándor - gitár, szaxofon; Balvin Levente - basszusgitár; Makk Vata - dob. Hatalmas a szerelem a zenekarban.

Stílus: A stílusunk pofátlan, energikus és őszinte - alapvetően rockzene határok nélkül.

Hatások: Minden hatással van ránk, így változik folyton a zenénk is. John Lee Hookertől, Homérosztól a Led Zeppelinen, a Sex Pistols-on és Aldous Huxley-n át az Interstellarig, vagy a Queens Of The Stone Age-ig.

Kiadó: nincsen.

Történet: Sikeresen részt vettünk különböző tehetségkutatókon, mint például az Öröm a zene, Hard Rock Rising, R33. A Cseh Tamás Program is segített minket, ez miatt jöhetett létre a második nagylemezünk. Turnéztunk a Supernemmel, a Junkies-zal, a Kiscsillaggal, az Ozone Mama-val, több ízben játszottunk a Budapest Parkban a Punnany Massif előtt, koncertztünk a 30Y-nal, a Quimbyvel, felléptünk az MR2 Akusztik műsorban is.

Megjelenések: Induláskor előálltunk egy kétszámos demóval (Megér mindent, Vörös), 2014-ben megjelent az első nagylemezünk (Az élvezetnek fejjel), amit az R33-ban rögzítettünk. 2015-ben készítettünk egy EP-t Légy, ami lennél címen. Idén kihoztuk a Szupersztár single-t.

Küldetés: A legnagyobb vágyunk, hogy felléphessünk a Holdon, de egyelőre elég, ha megvannak azok a körülmények, hogy lemezeket készíthessünk, lehessen haladni előre és turnézhassunk.

Jövőkép: Nem feltétlenül leszünk híresek, elég ha hírhedtek vagyunk. Sok albumot fogunk még készíteni, koncertezünk, fesztiválozunk, ahogy lehetséges.

Mellékprojektek: (Szabolcs:) Nándikával csinálok néha akusztikus gitáros duó-fellépéseket, amikor bluesokat nyomunk, meg sajátokat kicsit másképp. Ezenkívül van egy techno-projekt, a Használt lányok, de erről most még nem akarok többet elárulni.

Szexepil: istentelenül jól nézünk ki és még mozgunk is a színpadon, plusz nagy a pofánk - szerintem az is jobb, mint ha nem tudnánk kinyitni.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A legnagyobb eredményünk, hogy eddig még nem haltunk meg.


A zenekar legközelebb szeptember 3-án, a KVLT Budapest szezonnyitóján koncertezik, Facebook-eseményoldal.


a szeptember 5-én megjelenő második Junkie Jack Flash-album teasere:



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

https://recorder.blog.hu/2016/08/28/magyarradar_junkie_jack_flash
Magyarradar - Junkie Jack Flash
süti beállítások módosítása