Kislemezpremier! Junkie Jack Flash: Szupersztár / I Can't Be Satisfied

2016.03.03. 10:00, Frontrecorder

junkiejackflash.jpg

A pécsi Junkie Jack Flash legutóbb tavaly áprilisban jelentkezett zenei anyaggal, egy ötszámos EP-vel, azóta már készül a zenekar második nagylemeze, most viszont itt egy single, a klasszikus vinyl kislemezek mintájára - képletesen - az a-oldalon a fő számmal, a b-oldalon pedig egy blues-feldolgozással - ezek a srácok továbbra is mocskosul jól nyomják a dirty garázsrockot! 

Ugyan a Junkie Jack Flash a megjelenések frontján nem mutatott fel semmit az elmúlt közel egy évben, élő fellépések terén annál aktívabb volt: tavaly a zenekar - amellett, hogy megnyerte a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának regionális döntőjét és a Budapest Music Expo országos tehetségkutatóját is - játszott a Punnany Massif előtt, turnézott az Ozone Mamával közösen, majd a Junkies vendégeként, aztán idén eddig kipipálta a szereplést a Balcony TV-ben és a Petőfi Rádió Akusztik műsorában, az elmúlt hetekben a Kiscsillag előtt adott négy koncertet, most pénteken pedig indul is a következő turné, ezúttal a Supernemmel (melynek budapesti állomása március 18-án a Barba Negra Club).

Közben azért a négyes elkezdett dolgozni a második albumán, amit májusban tervez rögzíteni a Supersize stúdióban, de az anyag jelen pillanatban még nagyon képlékeny; egyelőre annyit húztunk ki a zenekarból, hogy a lemezzel valamelyest kilépnek a komfortzónájukból, de közben következetesen folytatják az eddig megkezdett vonalat. Hogy hová lyukad ki a Junkie Jack Flash az új albummal, azt majd csak hónapok múlva tudjuk meg, addig is itt van két új dal egy kislemezen - igazi primkó, csörtetős rock pimaszul lazán odakenve. Az "a-oldalas" Szupersztár egyezerre idézi a hatvanas évek ős-hardrockját és a korai AC/DC-t, miközben majd szétveti a megrészegítő rakkenroll-életérzés. "A csajod beszól, hogy már megint piáltál, hisztizik, kiakad, te meg lelépsz, megéled az álmod, játszod a rocksztárt, kilépsz az utcára, hallod a fényeket, látod a hangokat. Majd eltelik pár év, szembejön veled a lány, kiszálltok az übermenő zenekaroddal a még vagányabb verdából, és hirtelen már nem is haragszik rád semmiért, mert bejön neki, amit lát" - írja le a dal lényegét Pető Szabolcs énekes-gitáros. Mit lehet ehhez hozzátenni? Ennyi.


A "b-oldalas" szám viszont meglepő választásnak tűnik, lévén egy Muddy Waters-blues feldolgozása, viszont egyáltalán nem idegen a zenekartól, a dalt rendszeresen játssza "hírhedt" bluesestjein a frontember és Szénás-Máthé Nándor gitáros-szaxofonos. "Nyilván az eredeti dal egy ősrégi blues nagybőgővel, gitárral, ez meg inkább egy hatalmas rotálás, ami nem ismer kegyelmet" - mondja Szabolcs. Ráadásul mostanában ezzel indítják a koncerteket, és hamarosan készül hozzá egy minimál klip is. Most viszont itt pörög audióban:

https://recorder.blog.hu/2016/03/03/kislemezpremier_junkie_jack_flash_szupersztar_i_can_t_be_satisfied
Kislemezpremier! Junkie Jack Flash: Szupersztár / I Can't Be Satisfied
süti beállítások módosítása