Több mint két évtized után itt az első új Stone Roses-dal!

2016.05.13. 13:33, wordrecorder

the-stone-roses-new.bmp

A Madchester-színtér alapzenekara, a kilencvenes évek közepén szétesett, majd 2011-ben újra összeállt és koncertezni kezdő The Stone Roses az 1994-ben kiadott Second Coming című második albuma és annak kislemez B-oldalas dalai óta most jelentkezik először új stúdiófelvétellel és az All For One lendületes zakatolása rögtön neki is kezd az évtizedekre nyúlt lemaradás behozásának.

all-for-one.pngAzt, hogy valami komolyabb készül a Stone Roses háza táján, már márciusban bizonyságot nyert, amikor a zenekar tagjai ismerték el Paul Epworth stúdiója előtt, hogy odabent nemcsak dumálgatnak a producerrel. Aztán ennek a hétnek az elején, a Manchester legkülönbözőbb pontjain felbukkanó híres, citromos logók is jelezték, hogy nagyon közel az első új dal (legutóbb a nyári, három év szünet utáni új koncertdátumok bejelentése idején lepték el így a várost hasonló plakátok), és az alapfelállásban felvett új szerzemény aztán annak rendje-módja szerint meg is érkezett, hogy örüljenek a legendás brit zenekar legendásan lelkes rajongói.

Ian Brown énekes és John Squire gitáros először 2012-ben lépett fel együtt 1996-os szakításuk óta és egészült ki a nagy felállás másik két tagjával, a Primal Screammel is nagyot alkotó Gary 'Mani' Mounfield  basszusgitárossal és a már a második lemezről is hiányzó dobossal, Reni-vel. A tisztességes visszatérő turné 2012-ben a Szigetet is érintette (ekkor címlapra is tettük a zenekart, lásd: REC006), aztán eléggé elcsendesedtek a dolgok Brownék körül, igaz, az feltétlenül biztató volt, hogy Mani nem tért vissza a Primal Sceambe és persze az új lemez ígérete végig ott lógott a levegőben (2013-ban egy koncertfilm érkezett dvd-n). A közös múltidézés valamikor 2013 után ért rendes alkotófolyamattá, ennek első gyümölcse az All For One című visszatérő dal, az első The Stone Roses-szám huszonegy év után! Bár egy teljes visszatérő albumról egyelőre nincs megerősített információ, ne legyenek kétségeink: az is hamarosan érkezni fog. Hogy az All For One mennyire repít vissza bennünket a 90-es évek felpörgetett pszichedéliájába? Maradjunk annyiban, hogy ez a kétségtelenül Stone Roses-os ízű felvétel a négyes zenekari egység megerősített kinyilatkoztatása, egy afféle 'újra itt vagyunk' bejelentkezés - és várjuk reménykedve az erős folytatást.

MÁR 2012-BEN IS NAGYON VÁRTUK A VISSZATÉRÉSÜKET!

 
a hangzásában valahová az első két Stone Roses-album közé belőhető új dal: 

Címkék: the stone roses
https://recorder.blog.hu/2016/05/13/tobb_mint_ket_evtized_utan_itt_az_elso_uj_stone_roses-dal
Több mint két évtized után itt az első új Stone Roses-dal!
süti beállítások módosítása