Klippremier! Bankrupt: Ne számíts rám! / Gone To Bangalore

2015.11.21. 17:00, rerecorder

recorder-nov-2.jpg

A Bankrupt rendületlenül és változatlanul magas színvonalon szállítja szinte minden évszakban a magyar/angol nyelvű dal- és klippárjait. A 2013-ban az Add át a helyed/Timewasterrel indított széria a Háború és Béke/War And Peace-szel folytatódott 2014-ben Tövisházi Ambrus producer közreműködésével, idén pedig szintén vele közös, nagyon fülbemászó és a punk gyökerektől bátran elrugaszkodó dalokkal kezdődött az év elején (Lee Marvin/The Legend Of Lee Marvin, Világvége Diszkó/Disco Apocalypse). Aztán májusban jött a már Somogyvári Dániel producerrel felvett, szokásos montázsvideókkal feldobott Gazdagok és szépek/Diamond Blonde, ami az Anna Nicole Smith-szindróma veszélyeire hívta fel a figyelmet, majd a Nem megyünk el/Bipolar Bear erősen többrétegű, a kivándorlás/bevándorlás témaköre mellett környezetvédelmi veszélyekkel is foglalkozó páros következett a nyáron. A Sarkadi Balázs vezette, magát sokféle stílusban kipróbáló és azokban is otthonos formáció most fő profiljában, a Ramones-féle oldschool poppunkban tér vissza. Szuper hír továbbá, hogy a Bankrupt igen illusztris társaságban szerepelt az ikonikus Cleopatra Records punkkiadó karácsonyi válogatáslemezén.

„A Ne számíts rám! olyan, mintha Tibi Atya nyújtana lelkisegély szolgálatot összetört szívű férfiaknak, a Gone To Bangalore pedig megmutatja, mi a helyes hozzáállás, ha az ember egy egyre gyakoribb globalizációs jelenség, a kiszervezés rosszabbik végén találja magát. A számhoz készült egy no-budget klip is két változatban, amely kárpótlást jelenthet mindazoknak, akik annak idején sokkal jobban élvezték volna a Harlem Shake-videókat, ha jó zene lett volna alattuk. Az üzenet pedig nyilvánvaló: akkor is bulizni kell, ha az élet felcsatolja ránk a szopóálarcot” – meséli a friss számokról a frontember.

A zenekarhoz kapcsolódó szuper hír, hogy a Bankrupt rákerült egy számmal az ikonikus Los Angeles-i kiadó, a Cleopatra Records Punk Rock Christmas című karácsonyi punkválogatás cd-jére, olyan első vonalbeli előadók mellett, mint Iggy Pop, a UK Subs, a Smash Mouth vagy a Reel Big Fish. A Bankrupt a Cheap Trick legnagyobb slágerének karácsonyi verzióját punkosította a lemez kedvéért. Az I Want You To Want Me című szám a 10 dolog amit utálok benned című film soundtrackjéből is ismerős lehet sokaknak. A Punk Rock Christmas itt található a Spotify-on.


és akkor a Ne számíts rám klipje:


valamint az angol nyelvű verzió, a Gone To Bangalore

https://recorder.blog.hu/2015/11/21/klippremier_bankrupt_ne_szamits_ram_gone_to_bangalore
Klippremier! Bankrupt: Ne számíts rám! / Gone To Bangalore
süti beállítások módosítása