Szerelmes dal David Lynch-től, fatuskóval

2014.11.17. 11:44, subrecorder

Chrysta_Bell_David_Lynch2.jpg

Mindenki kedvenc őrült zsenije, David Lynch szép csendben pár napja megjelentetett egy új dalt az angyali hangú, már Magyarországon is fellépett Chrysta Bellel, akivel már sokszor kollaboráltak a múltban. Az All TheThings egy kísérteties szerelmes dal, amelynek klipje egy olasz templom megmentéséért készült.

David Lynch új filmmel ugyan már nyolc éve nem jelentkezett, zenei albumokat rendes előadói ciklusban, háromévente gyárt, legutóbb pont tavaly jelentette meg The Big Dream című anyagát. Nem is vártunk mostanában semmi újdonságot a rendezőtől, viszont róla akkor is beszélünk, ha amúgy nincs is körülötte túl nagy pezsgés. Összeszedtük hát Lynch és a zene évtizedes kapcsolatát egyetlen cikkben és Heti Top 10-et is írtunk Twin Peaks ihletésű dalokból.


JÖVŐ ÉV ELEJÉN EGY MÁSIK RENDEZŐMÁGUS, JOHN CARPENTER IS ZENEI ALBUMMAL JELENTKEZIK!

Most azonban ismét van okunk aktualitás kapcsán szólni Lynch-ről, sőt egyik múzsájáról is. Az All The Things című dalt az a texasi származású Chrysta Bell énekli, aki a rendező nagy barátja és alkotótársa: egyszer dalt vesznek fel közösen, máskor meg viccesen meginterjúvolják egymást. A múzsaként is hatásos énekesnő két éve koncertezett nálunk, ekkor interjút is készítettünk vele. A páros most ismét közösen dolgozott, és az elkészült új szám az olasz Fondazione Tramontano Arte kérésére született, az alapítvány egy XVI. századi nápolyi templom felújítását tűzte ki célul. Kortárs művészeket hívnak, hogy mutassák be a Santa Chiara szépségeit, így került a képbe Lynch is, aki ugyan a dalhoz készült videó rendezésében nem segédkezett (gitáron játszott és producerkedett, hallatszik is a szellős, kísérteties hangzáson), mégis az ő hangulata árad minden egyes képből, köszönhetően Nicolangelo Gelormininek, aki hatalmas rajongója a mesternek. A főszerepet maga Bell játssza a klipben, a sötét termekben bolyongva szerelembe esik egy fatuskóval, majd egy gyilkos leszúrja egy hatalmas szöggel. Ha meglepődne a Kedves Olvasó, akkor csak annyit mondunk: üdv David Lynch világában! Gelormininek amúgy valószínűleg a Twin Peaks adta a legnagyobb inspirációt (nem véletlen, a dal is oda illik, szinte látjuk magunk előtt Audrey Horne-t, amint lassan ring rá a Double R Dinerben), a tuskó ugye egyértelmű utalás, de a lejárt vinyl-lemez sercegése is ismerős (és félelmetes) lehet a sorozat kedvelőinek.


David Lynch és Chrysta Bell új közös dala:


Chrysta Bell egy korábbi száma:

https://recorder.blog.hu/2014/11/17/szerelmes_dal_david_lynchtol_fatuskoval
Szerelmes dal David Lynch-től, fatuskóval
süti beállítások módosítása