Klippremier! Dope Calypso: Black Swamp Thing

2014.09.02. 12:55, rerecorder

Dope_Calypso_002.jpg

A nemrég alakult Dope Calypso zajos garázsrockja/garázspunkja élőben már többször (például a Rakétán) is hallható volt, stúdiófelvételen viszont még csak a júniusi Black Swamp Thing kislemezen, amihez most elkészült a trió bemutatkozó videója is - pont időben, hogy felvezesse a szeptember közepén érkező Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost albumot.

A Kollaps összezuhanó romjain 2013 őszén alakult Dope Calypso első videóját az Anormal Sessions-t is futtató Anormal Productions készítette, a Vandad Kashefi vezette csapat hozta a videó ötletét is: „gyakorlatilag az első megbeszélésen megnyert minket a B-kategóriás horrorfilm ötletével, mivel mi is ilyen irányba indultunk el elsőre.” A címében is baljós Black Swamp Thing klipje Ráckevén forgott, a Kerekzátony-szigeten, egyetlen nap alatt. Hogy mennyire komoly munka, azt az is jelzi, hogy a videónak szépen kifejtett előtörténete is van: 

Dr. Herbert von Schneevögel neve gyorsan feledésbe merült. A II. világháborút követően a német orvos társaival együtt Brazíliába próbált menekülni, azonban pénzhiány miatt mindössze a Ráckeve alatti nádasig jutott. Hogy üldözőit lerázza, orvosi eszközei segítségével plasztikai műtétet hajtott végre önmagán, amit egyrészt nehezített az, hogy tükör híján csupán a holt Dunában tükröződő arcképére támaszkodhatott, másrészt a tény, hogy belgyógyászati szakterületen praktizált. Mikor magához tért a sokkból, úgy döntött új külsejével alkalmasabb élettér neki a szívének egyébként oly kedves nádas. Teltek, múltak az évek, ám ma a hullámok szeszélye kamaszkori szerelmét, Heidit, vagyis Heidi kiköpött mását sodorják szürkés kocsányokon lógó tagolt szemeinek látóterébe. A szív harangjainak zörejétől megrészegedve Herbert bonyolult, és véres násztáncba kezd.”

Na jó, ezt akkor látni kell!


A Dope Calypso legközelebb szeptember 13-án játszik az A38-on, a Bored Nothing és a Fran Palermo társaságában, Facebook-eseményoldal

dopecalypso.com


a Black Swamp Thing címhez méltón B-szériás horrorokat idéző klipje, amelyben valóban előmászik a Fekete Mocsári Dolog és csak egy ember van talpon, aki szembe tud szállni vele: 


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

https://recorder.blog.hu/2014/09/02/klippremier_dope_calypso_black_swamp_thing
Klippremier! Dope Calypso: Black Swamp Thing
süti beállítások módosítása