Egy új LEGO-banda most Depeche Mode-ot játszik

2014.08.13. 14:33, subrecorder

lego.jpg

A zeneipar folyamatosan keresi a újdonságokat, a következő "nagy dolgot", amiért milliók rajonghatnak a felfedezésük utáni hónapokban/években. Sajnos azonban legtöbbször figyelmen kívül hagyják a zene egy olyan szubzsánerét, amely a mostaninál sokkal nagyobb figyelmet igényelne, hiszen a lehetséges világsztárok száma a végtelenhez közelít. Ezek a LEGO-bandák. Az egyik ilyen most éppen  Depeche Mode-ot játszik.

Minek alapítana az ember igazi zenekart ha otthon, néhány figurával, pár elektronikus eszközzel és egy programozói PhD diplomával felvértezve akár egymaga is készíthet zsebmuzsikusokat? Nem kell törődni a dobos alkoholizmusával, a gitárossal, aki folyton szólózni akar és még a menedzser sem lopja el a pénzt.

A PRODUCEREK SINCSENEK BIZTONSÁGBAN, ITT EGY LEGO-SZERKEZET ACID HOUSE-T JÁTSZIK.


Tiszta haszon tehát LEGO-bandát alapítani, ahogy erre rájött Giuseppe Acito is, mikor megalkotta a Toa Mata Bandet. Az alkotó ezt írja a viszonylag friss formációról: "A robotokat Arduino Unoval lehet irányítani, amely egy MIDI sequencerhez van kötve. A figurák nem szokványos ütőhangszereken játszanak, amelyeket ételcsomagolásból készítettem és mikrofonnal juttattam el a jeleket az ezeket élőben feldolgozó Ableton Live-hoz. Egy új szerkezetet itt próbáltam ki először. Ez egy az x-tengelyen mozgó platform, ami LEGO építőkockákból, fogaskerekekből és egy szervomotorból áll, ami lehetővé teszi a mini-szintetizátorok mozgását." Ez utóbbit a videóban például 1:40-nél láthatjuk működésben, a zenekar kék tagjának hangszerén. 


A LEGO A KLIPEKBEN IS KEDVELT ALKOTÓELEM, TOP 10-ÜNK LEGÓS VIDEÓKKAL.

A Toa Mata Band egyébként a Depeche Mode Everything Counts című dalát adja elő, a vokáloknál magától az alkotótól kapva egy kis segítséget. 


Martin Gore-ék eredetije, melyik a jobb?


itt egy kis élő jammelésre állt össze a Toa Mata:

Címkék: lego depeche mode
https://recorder.blog.hu/2014/08/13/egy_uj_lego-banda_most_depeche_mode-ot_jatszik
Egy új LEGO-banda most Depeche Mode-ot játszik
süti beállítások módosítása