Heti Top 10: a legpatentebb lego animációs klipek

2013.03.17. 19:56, Frontrecorder

legobeatles.jpg

A héten kürtölték világgá, hogy 2014 februárjában kerül a mozikba az első nagy költségvetésű lego-játékfilm, amelyhez kapcsolódva hamarosan, március 25-én globális lego stop motion videó-készítő verseny is indul. Itt van hát a remek alkalom, hogy összeállítsuk a szerintünk legpatentebb lego animációra épülő - más néven legomationvideoklipek toplistáját.

10. Sufjan Lego Movie

A karácsonymániás Sufjan Stevens tavaly posztolta az alábbi rövid videót, amit eredetileg még 2007-ben készített ő maga, amikor épp jetlag okozta álmatlanság gyötörte.

9. OK Go in lego

Szintén egy nyúlfarknyi alkotás, egy eredetiben is zseniális klip egy részletének lego remake-je. OK Go - lego, az ötlet adta magát, a svéd Team Ayayo kollektíva pedig remekül legósította a futópados koreográfiát.

8. Rammstein: Spring

A házilagos - "látványos" effektekkel dúsított - megvalósítást itt ellensúlyozza az ötlet: a Rammstein zenéjének teatralitását és pátoszát visszaadni legóban. Amikor a lego figurák zúznak, az fenomenális.

7. Daft Punk: Around The World

A legomation egyik kihívása a lego figurák és a stop motion technika miatti dupla darabosság, ám ez esetben ez nem jelentett problémát, hiszen a Michel Gondry által rendezett eredeti klipben is robotikus, a zenét pontosan lekövető mozgássorokat láthatunk. (Egy másik szuper Daft Punk legomation videó itt.)

 6. The Beatles: I Saw Her Standing There

Amatőr, ám annál cukibb alkotás, amelyben felváltva látjuk a Beatlest játszani egy korabeli tévéfelvételen, illetve a tévéadást néző két lányrajongót eksztázisba esni a gombafejűektől. A papírból kivágott gitárok extra bájosak.

ED SHEERAN LEGO HOUSE CÍMŰ DALÁNAK KLIPJÉBEN LEGO UGYAN NINCS, CSAK A HARRY POTTER-FILMEK EGYIK SZTÁRJA.

 

5. Kerekes Band: Csángo Boogie (The Uptown Felaz Remix)

Az első magyar lego animációs klip 2009-ből, amely három hónapon át készült. A mozgalmas videót az amúgy is lego őrült Kerekes Band tagjai rakták össze, a rendezője a zenekar dobosa, Fehér Viktor volt.

4. LEGO, Let' s Go! 

Hogy jön a legóhoz az amerikai HC-színtér? Úgy, hogy a Lego egyik művészeti igazgatója, Toby Dutkiewicz a Killswitch Engage gitárosának testvére, és a Defeater gitárosával társszerzője az alábbi hardcore lego-indulónak, amelyhez természetesen legomation videó készült.

3. Michael Jackson: Thriller

A lego animációhoz rengeteg szabadidő és türelem szükséges, de hogy valaki fogja magát, és Jacko Thrillerének teljes, 13 perces filmváltozatát megcsinálja legomation-ben, az már az őrület határát súrolja. (Nem rossz a Beat It legósított változata sem, lám.)

 2. Foster The People: Houdini

Tavaly tette közzé egy akkor 17 éves srác ezt a lego animációs klipett, amely minden tekintetben - a figurák mozgatása, a vágás, a fényezés - profi munka, a műfaj remekműve - gyakorlatilag teljes értékű zenés videóként is megállja a helyét.

1. The White Stripes: Fell in Love with a Girl

Ez a top 10-ünk is olyan, amelyiknek az első helyezettjét előre kitalálhatta a kedves olvasó, de mit tegyünk, ha egyszer ez a Michel Gondry-agymenés máig legjobb és legeredetibb lego animációs videoklip (már csak azért is, mivel nem használ lego figurákat). Sőt, ez minden idők egyik legjobb klipje.

Címkék: lego heti top 10
https://recorder.blog.hu/2013/03/17/heti_top_10_a_legpatentebb_legoklipek
Heti Top 10: a legpatentebb lego animációs klipek
süti beállítások módosítása