Kapcsolódj ki vasárnap az új Sleep-dallal

2014.07.20. 12:40, subrecorder

91869c7f.jpg

Az Adult Swim idei single-válogatásáról legutóbb Giorgio Moroder kapcsán írtunk, most egy másik nagy legenda készített a csatorna számára új dalt, a kaliforniai stoner-, doom metal alapvetés, a Sleep. A triónak több mint egy évtizede ez az első új dala.

A sztori metálberkeken belül jól ismert: a 90-es évek vége felé a Sleep a kiadója elé állt új albumával, amelyet Jerusalemnek nevezett el. Mivel azonban a felvételek hosszabbak voltak egy óránál, a London Records nem volt hajlandó kiadni anyagot. A Sleep erre újraírta az egész lemezt, lerövidítették 52 percre, de az öltönyösök ezt sem fogadták el. Erre a trió mérgében jól fel is oszlott, a tagok pedig megalapították a Om, illetve  High On Fire nevű zenekarokat. Végül posztumusz kiadásban a visszadobott Sleep-felvételek is megjelentek, 1999-ben, Jerusalem címen a rövidített, 2003-ban Dopesmokerként a hosszabb verzió. Mikor 2009-ben ismét koncertezni kezdtek, illetve 2012-ben újra kiadták a Dopesmokert, már akkor felbolydult a metálvilág, azt elképzelni is alig merték a rajongók, hogy akár új Sleep-dalok is napvilágot láthatnak. Idén januárban aztán egy interjúban az énekes Al Cisneros elkottyintotta magát, hogy talán új számokon dolgoznak, de azóta ennyiben maradtunk.

Illetve nyár eleje óta lehetett tudni, hogy egy új Sleep-szerzeményt mindenképpen kapni fogunk, mégpedig az Adult Swim tévécsatorna idei singles-válogatásán. Az AS minden évben felkér jónéhány zenekart, hogy ugyan írjanak már nekik egy dalt, ők ezeket ingyen letölthetővé teszik a honlapjukon, majd mikor az összes megjelenik, kiadják lemezen. Idén nyáron hetente kapjuk az új számokat, eddig Giorgio Moroder, Machinedrum, a Destruction Unit, Fatima Al-Qadiri, Tim Hecker és a Speedy Ortiz jött ki egy-egy single-lel, most pedig itt van a Sleep és az ő majd' 10 perces, The Clarity című daluk. Hogy miről szól? A tagok szavai szerint "témája egy egész életnyi marihuána fogyasztás és élvezet következményeként fogant." Egyszóval egy stoner-csapat dalt írt a füvezésről. 

A szám maga klasszikus Sleep, ennél többet/ennél jobbat nem is mondhatnánk el róla, holnaptól lehet majd letölteni, addig is meghallgatható a Soundcloudon. A következő hetekben új megjelenésekre számíthatunk többek közt a Deafheaventől, a Diarrhea Planettől, a Mastodontól, Flying Lotustól és a Run The Jewelstől. 


A Sleep új dala, a The Clarity:

Címkék: adult swim sleep
https://recorder.blog.hu/2014/07/20/kapcsolodj_ki_vasarnap_az_uj_sleep-dallal_kesz
Kapcsolódj ki vasárnap az új Sleep-dallal
süti beállítások módosítása