Rihanna visszadobta, úgy kellett neki - Grimes új dala

2014.06.27. 10:21, subrecorder

grimes1.jpg

Régóta tudott, hogy az internet kedvenc elektropop énekesnő/producere, Grimes írt egy dalt Rihannának, aki ezt visszadobta. A kanadai előadó nem házalt vele tovább, inkább megtartotta magának, most pedig végre meg is hallgatható a Go. Rihanna (menedzserei) most rosszul döntött(ek)!

Claire Boucher, vagyis Grimes 2012-es, Visions című lemezével kreált maga körül igen nagy, főleg internetes érdeklődést (még a Recordernek is adott interjút!), de kevesen tudják, hogy nem ez volt az első próbálkozása. Előtte már megjelent két albuma (mindkettő 2010-ben), amelyek még inkább az útkeresésről szóltak és csak szűk körben lettek ismertek. A Visionst aztán nem csak a blogoszféra, hanem a menő zenei oldalak és magazinok is felkapták, agyondicsérve experimentális elektropopját, kísérteties alapjait és Boucher érzelmes hangját. A Pitchforknál például erről a lemezről került ki az Év Dala (Oblivion), a Gorilla vs. Bear bloggerei pedig az Év Albumának választották.


AZ OBLIVION A FRANZ FERDINANDOT IS MEGIHLETTE, ITT AZ Ő AKUSZTIKUS FELDOLGOZÁSUK.

Az utóbbi két és fél évet aztán a kanadai producer viszonylagos csöndben töltötte, persze az élő fellépéseken kívül. Tavaly decemberben jelentette be, hogy csatlakozott a JAY Z vezette Roc Nation kiadóhoz, pár hónapja pedig kering a neten az a hír, hogy Boucher írt egy dalt, amit el is küldött a szintén Roc Nationös Rihanna menedzsmentjének, de ők végül visszautasították. Közben elindultak a találgatások egy új Grimes-albummal kapcsolatban is, az énekesnő pedig megerősítette, hogy még idén biztosan meg fog jelenni az anyag. Most itt van a Go, az a bizonyos dal, ami nem kellett Rihannának, és ami végül Blood Diamonds producerrel közösen készült el. Boucher ezt írja róla, szokásosan bohókás stílusában: "ez egy ilyen nyári dal, szóval azt gondoltuk kidobjuk nektek most, mert már eléggé unom, hogy régóta készül a lemez és még semmit nem tudtam mutatni, de most itt van haha." Nem meglepő egyébként, hogy eredetileg nem magának szánta a szerzeményt, ez messze az eddigi legpoposabb dal, amit Grimes valaha kiadott, nem elég, hogy egy óriási trap drop van benne, de legtöbbször még érteni is lehet (!), amit énekel, olyan tiszta maradt az énekesnő hangja. A rajongók kommentjeiből az derül ki, hogy nem feltétlenül jön be mindenkinek ez az új irány, de persze egy dalból nem érdemes következtetni az egész lemezre, melynek pontos megjelenési dátuma még mindig nem ismert. A nyitókép is a dal mellé érkezett, Grimes testvére készítette, állítása szerint pedig ez egy "anime tünde orgyilkos, aki Dolly Parton és Patsy Cline rajongó". Oké. Go!


A Rihanna által visszadobott Grimes-dal, a Go:


így debütált a szám élőben a minap:


2012 egyik legjobb dala, az Oblivion:

Címkék: grimes
https://recorder.blog.hu/2014/06/27/rihanna_visszadobta_ugy_kellett_neki_grimes_uj_dala
Rihanna visszadobta, úgy kellett neki - Grimes új dala
süti beállítások módosítása