Klippremier! Hangmás: Laura Palmer

2014.05.12. 13:00, rerecorder

hangmás sztrip.jpg

Pillanatra sincs leállás a Hangmás körül: eddigi legjobb lemezük, a cím nélküli tavalyi album óta bemutattak egy Hello Kitty klónhadsereges szupercsiricsáré videót, egy remixlemezt, bekerültek a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató 15 jelöltje közé és volt közben egy különleges, sztriptízbárban tartott koncertjük is, amelyen videót forgattak a hangulatában leginkább idepasszoló, Laura Palmer című dalukhoz. Ugyan a klipben konkrétan semmi sem villan ki, viszont nagyon is sok mindent sejtet a táncosnőkkel készült video, így munkahelyi megtekintésre nem igazán alkalmas.

A némileg Nick Cave And The Bad Seeds-t idéző Laura Palmerről albumpremierünkben azt mondta Minda Endre, hogy "A Twin Peaks nagyon meghatározó volt a kamaszkorunkban, viszont a dal egy bordélyházban játszódik. Eredetileg poposabb volt, de eltoltuk egy epikusabb irányba." Mi sem természetesebb, mint egy némileg hasonló hangulatú helyre, sztriptízbárba vinni a szerzemény klipjét, de, hogy pontosan hogyan is zajlottak az események? A frontember elmondja: "2012-ben volt egy koncertünk a nagykörúton egy kirakatban, a járókelők legnagyobb örömére, és annyira jól sikerült, hogy akkor eldöntöttük, hogy ennek mindenképpen lesz folytatása. Aztán tavaly az MR2 8-as stúdiójában rögzítettünk egy akusztik műsort, és kitaláltuk, hogy milyen jó lenne azt a leültetett, sejtelmes hangulatot elvinni egy érdekes helyszínre. És mivel a Laura Palmer kicsit amúgy is ilyen piroslámpás szám, adta magát, hogy forgassunk is hozzá valamit, innen jött az ötlet, hogy menjünk le egy sztriptízbárba, és csináljuk meg ott a koncertet. Annak az estének a lenyomata lett végül ez a kis videó."

A klip operatőr-rendezője, Deák Kristóf a forgatásról is mesélt: "A zenekarral egyeztetve egy Twin Peaks-es világot akartunk létrehozni, ami tökéletesen passzol a szám és a helyszín hangulatához és ez sikerült is. Ami még érdekes volt számomra, hogy sok pár jött el a koncertre és vicces volt látni hogyan féltékenykednek a másikra, miközben nézik a táncosnőket."


 
A Hangmás május 20-án lép fel az Akváriumban a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató verseny első elődöntőjében, aztán május 30-án szintén az Akváriumban, a Budapest Essentials keretében, a WhoMadeWho vendégeként, Facebook-eseményoldal.

a Laura Palmer sztriptízbáros videója tehát: 

https://recorder.blog.hu/2014/05/12/klippremier_hangmas_laura_palmer
Klippremier! Hangmás: Laura Palmer
süti beállítások módosítása