Nézd már, új Wu-Tang Clan-szám!

2014.03.19. 12:42, Frontrecorder

wutangclan_1.jpg

Hosszú hónapok után a Wu-Tang Clan végre nem csak a port hinti az új albummal kapcsolatban, de mutat is róla valamit: Keep Watch címmel most megjelentették róla az első hivatalos single-t. A veterán hiphop kollektíva hatodik stúdiólemeze már előrendelhető, szóval valamikor a közeljövőben tényleg megjelenik. A megkésett húszéves jubileumi albumon úgy hírlik, mindenki szerepel, kivéve Raekwont, az ő közreműködése továbbra is kérdéses. 

AZ ÚJ WU-TANG ALBUMRÓL IS BESZÉLT NEKÜNK INSPECTAH DECK A TAVALYI INTERJÚBAN.

A nyolctagú klánnak utoljára 2007 decemberében jelent meg lemeze (8 Diagrams). A vezér, RZA 2012-ben már meglebegtette, hogy ha sikerül összeterelni mindenkit, akkor 2013-ban kerekre zárják a történetet, húsz évvel a bemutatkozásuk, a klasszikus Enter The Wu-Tang (36 Chambers) után. Tavaly januárban aztán a Facebookon bejelentették, hogy készült az új Wu-Tang lemez, ezt márciusban Method Man is megerősítette. Áprilisban közzétették, hogy A Better Tomorrow lesz az anyag címe, és júliusra lőtték be a megjelenését. Júliusban azonban csak arról értesülhetett a világ, hogy a lemez félkész állapotban van, majd novemberben, a 36 Chambers kerek évfordulóján (1993-ban ebben a hónapban jött ki) RZA arról számolt be, hogy míg ő sok ezer dollárt invesztált a felvételekbe (például felújította a legendás Wu Mansion házi stúdióját) sajnos nem mindenki erőlteti meg magát eléggé ahhoz, hogy összeálljon a lemez. Mint kiderült, Raekwon a legnagyobb renegát, ő egyáltalán nem vett részt (sem addig, sem azóta) a munkában. A rapper már az 8 Diagrams idején szembekerült RZA-val (elégedetlen volt a lemez zenei iránya), a kimaradását az új lemez felvételeiből pedig olyasmivel indokolta, hogy nem tetszik neki, ahogy a főnök a Wu-Tang üzleti részét intézi, márpedig neki ez is fontos szempont.

AZ ÚJ LEMEZ UGYAN NEM LETT MEG A TAVALYI JUBILEUMI ÉVBEN, OL' DIRTY BASTARD VISZONT FELTÁMADT.

Mindenesetre a hatodik album készül nélküle is, állítólag már előrehaladott állapotban van, sőt, a Wu-Tang Clan honlapján elő is lehet rendelni. Ugyanitt megvásárolható az első kislemezdal, a Keep Watch, amelynek soulos beütésű, a klasszikus 90-es évek hiphop hangzását idéző zenei alapját DJ Mathematics adta, a klánból GZA, Method Man, Cappadonna és Inspectah Deck vívnak benne szócsatát, vendégénekesként pedig egy bizonyos Nathaniel is közreműködik benne. Calling all G's, íme a lehengerlően oldschool új Wu-Tang Clan-szám:

ez pedig egy tavaly júniusban közzétett másik friss Wu-Tang cucc, a beszédes című Family Reunion, a producer itt maga RZA volt, a rapeken Masta Killa, Method Man és Ghostface Killah osztoznak:

Címkék: wu tang clan
https://recorder.blog.hu/2014/03/19/nezd_mar_uj_wu-tang_clan-szam
Nézd már, új Wu-Tang Clan-szám!
süti beállítások módosítása