Eazy-E és Ol' Dirty Bastard is feltámadt hologramon

2013.09.09. 19:47, Frontrecorder

odbeazye.jpg

A tavalyi Coachella fesztiválon 2Pac feltámasztása után most hétvégén a Rock The Bells hiphopfesztiválon már nem egy, hanem két másik kultikus halott rapper, a gangsta rap keresztapjának is nevezett Eazy-E és az idei Balaton Soundon fellépett Wu-Tang Clan (interjúnk itt) legőrültebb tagja, Ol' Dirty Bastard kelt életre virtuálisan térhatású hologram formájában. Mutatjuk őket.

Eazy-E, a hírhedt N.W.A. vezére (ennek a zenekarnak volt a tagja Dr. Dre is) 1995-ben hunyt el AIDS-ből eredő komplikációk következményében, szeptember 7-én lett volna ötvenéves, így duplán ünnepi alkalom volt, hogy a közönség pont aznap láthatta újra "élőben". Azaz nem a rappert, hanem a rapper térhatású illúzióját, amely a családtagjaiból állt össze: a testét két fiából mintázták, az arcát a lányától (!) kölcsönözték, a hangját pedig a testvére adta. A Eazy-E virtuális mása az anno általa protezsált Bone Thugs-N-Harmony múlt szombati koncertjének vendége volt, és egy egyveleget adott elő olyan klasszikus számaiból, mint a Real Muthaphuckkin G's, a Straight Outta Compton, a Boyz N Tha Hood és a For tha Love of $. Íme:

ODB hologramjának bemutatkozására pedig másnap, vasárnap került sor a Rock The Bells fesztiválon a kaliforniai San Bernardinóban. A börtönt is megjárt zizzent rapper halálát véletlen drogtúladagolás okozta 2004-ben, utoljára négy hónappal a halála előtt lépett színpadra a Wu-Tanggel, méghozzá az első Rock The Bells-en, szóval az ő életre keltésének is van apropója. ODB-t az egyik fia "testesíti meg", a hangja rekonstruálásában pedig egyik unokaöccse vett részt. A rapper mása  a két legnagyobb száma, a Shame on a Nigga és a Shimmy Shimmy Ya egyvelegével dobja fel a Wu-Tang Clan koncertjét, így:

AZ MEGVAN, HOGY MAGYAR DIVATMÁRKÁTÓL RENDELT TURNÉPÓLÓT A WU-TANG?

Eazy-E és Ol' Dirty Bastard hologramja ezután még három-három alkalommal (szeptember 14-15-én, szeptember 28-29-én és október 4-5-én) lép fel a Rock The Bells fesztiválon, amit idén nyolcszor rendeznek meg az USA-ban.

https://recorder.blog.hu/2013/09/09/eazy-e_es_ol_dirty_bastard_is_feltamadt_a_hologramon
Eazy-E és Ol' Dirty Bastard is feltámadt hologramon
süti beállítások módosítása