iamyank feat. Hegyi Dóra: Aurora (dalpremier)

2013.09.18. 14:36, Frontrecorder

iamyankindex.jpg

Nyáron került fel Magyarradarunkra az iamyank művésznéven alkotó fiatal elektronikus zenész, aki már akkor beharangozta, hogy ősszel érkezik első önálló EP-je Cold Summer címmel, amely új oldaláról mutatja majd be az arcát többé nem eltakaró producert. Nos, ez a bizonyos EP elkészült, mi pedig elsőként mutatjuk be róla a Hegyi Dóra énekesi közreműködésével felvett Aurora című számot.

ColdSummerArtwork.jpg"2013 elején leszálltam a tánczene-vonatról, és elkezdtem dolgozni az első önálló négyszámos EP-n, ami sokkal személyesebb, szabadabb, mint bármi, amit eddig készítettem" - vallotta magyarradaros bemutatkozásában iamyank. A producer ezt most bővebben is kifejtette nekünk: "Alapvetően azért kezdtem kiadó- és dj-barát glitch-hopokkal, mert nem éreztem magamban különösebb mondanivalót, viszont technikailag izgalmas volt megfelelni az elvárásoknak. Később megjelent bennem az igény a saját hangulataim megformálására, a műfaj és a technika így feltételből eszközzé lett. Az új számok személyessége abból adódik, hogy felismertem az introvertált oldalam, és teret adtam a kibontakozására. Ebből ered a számok bensőségesebb hangulata. Az pedig, hogy szabadabb, nem mást jelent, minthogy a számok nem akarnak többek lenni annál amik, nem szánom őket se rádióba, se online shopokba, nem foglalkoztam azzal, hogy könnyen kategorizálhatóak legyenek, hogy lehessen rájuk mozogni vagy bármit csinálni - olyanok lettek amilyenek lenni akartak, minden megkötés nélkül."

Az EP számainak születésébe is beavatott bennünket iamyank: "Szerencsére végre megéltem azt, amire régóta várok, vagyis felismerem a pillanatot, amikor érdemes nekiállni kifejteni egy ötletet. És ha nem érzem azt, hogy megőrülök, ha nem kezdhetek bele, akkor inkább csinálok mást. Valahogy türelmesebb lettem. A szobám/stúdióm és a rohanó lökdösődő pesti utca közti szakadék indított el mindent. Amikor hazaértem, átjárt a hazai pálya nyugalma és ehhez passzoló háttérzeneként indul szinte minden ötletem mostanában."A producer az új anyagának zenei inspirációiról is beszélt: "Hatott rám a The xx és a Mount Kimbie, illetve a Pigeons and Planes blogról inspirált sok bedroom producer indie-produkció a maga nyugalmával és minimalizmusával, például St. South, f y f e, Oh Land." A Cold Summer EP nyitószáma a nálunk debütáló Aurora, melyben Hegyi Dóra énekel; ő működött közre a legelső iamyank-számban, és a producer számára egyértelmű volt, hogy szeretne együtt dolgozni vele az új anyagán is. "Nagyon megmagyarázni nem akarom, aki fogékony a hangulatára, megtalálja a saját történetét benne. Az EP-ről  a személyes kedvencem az ének mellett a gitártéma miatt is" - ajánlja a számot a szerzője, aki októberben már neki is lát, hogy kidolgozza a második EP-jét (ezen már énekelni is szeretne), illetve a közeljövőben várható tőle néhány hazai előadónak készített, továbbá néhány kollaboráció..

iamyankhegyidori.jpg

Most viszont íme a szeptember 25-én megjelenő iamyank EP-ről az Aurora című őszies hangulatú (hogy ismét kedvenc jelzőnkkel éljünk) szám, amely elsőként nálunk hallgatható meg, alább:

https://recorder.blog.hu/2013/09/18/iamyank_feat_hegyi_dora_aurora_dalpremier
iamyank feat. Hegyi Dóra: Aurora (dalpremier)
süti beállítások módosítása