Amy Winehouse gyönyörűen énekel egy eddig nem hallott felvételen

2013.09.14. 15:20, Frontrecorder

AmyWinehouse.jpg

Amy Winehouse ma lenne 30 éves. Szeptemberben egy egész sor jótékonysági (a drogprevenciós Amy Winehouse Alapítványt támogató) rendezvényt szentelnek az emlékének szűkebb pátriájában, London Camden városrészében. A néhai énekesnőt ábrázoló műalkotásokból rendezett kiállítás megnyitóján az édesapja elárulta, hogy rábukkant egy eddig nem hallott felvételre, melyen a lánya énekel. A hétvégén felavatták volna Winehouse életnagyságú bronzszobrát, erre azonban mégsem kerül sor, mert az apa nem volt megelégedve az elkészült művel.

Amy Winehouse 1983. szeptember 14-én született és 2011. július 23-án camdeni otthonában hunyt el alkoholmérgezésben. Az ezzel a 27-esek klubjának taglétszámát gyarapító énekesnő hátrahagyott felvételeiből 2011. december 5-én megjelent egy posztumusz album Lioness: Hidden Treasures címmel. A ritkasággyűjteményen szerepelt a rapper Nas társaságában 2008-ban felvett Like Smoke, a Body And Soul című duett a veterán amerikai varietéénekessel, Tony Bennettel a Ruby & The Romantics Our Day Will Come című slágerének reggae feldolgozása 2002-ből, ugyancsak ebből az évből a Halftime, ami Salaam Remi producerrel készült, és a harmadik, el nem készült albumára szánt Between The Cheats, plusz további hét kiadatlan dal. Tavaly Nas albumán szerepelt egy újabb Winehouse-szal közös duett, az énekesnő halálának első évfordulójára előkerült egy újabb kiadatlan dal, a Q magazin júliusi számához pedig összeállított egy tribute cédét, többek közt a Saint Etienne, a Cribs, a Temper Trap és a Manic Street Peachers feldolgozásaival.

AMY WINEHOUSE A DIVATTERVEZÉSBEN IS JELESKEDETT, ÍME AZ UTOLSÓ KOLLEKCIÓJA.

A most talált, eddig ismeretlen felvételről Mitch Winehouse mindössze annyit árult el, hogy a stúdióban, ahol éppen saját jótékonysági albumán dolgozik (hogy ez pontosan mi, arról fogalmunk sincs), a hangmérnök - idézzük a papát - "belehallgatott néhány régi szalagba és egyszer csak ott énekelt Amy, egy gyönyörű dalt, amit soha azelőtt nem hallottunk.” Hogy mi lesz a (feltételezhetően) énekdemó további sorsa, azt egyelőre nem tudni (az énekesnő hagyatékát kézben tartó apa korábban elhintette, hogy még akár több posztumusz gyűjtemény is megjelenhet).

TOO MUCH, TOO YOUNG - ELFOGULT MEGEMLÉKEZÉSÜNK 2011-BŐL

Ahogyan az is kérdéses, mi lesz Amy bronzszobrával, melyet most hétvégén, a születésnapja apropóján terveztek felavatni Camdenben a Roundhouse művészeti centrum és koncerthelyszín előtt, azonban erre mégsem kerül sor, mivel Mitch Winehouse szerint Scott Eaton alkotása nem hasonlít eléggé a lányára. Az viszont biztos, hogy Asif Kapadia rendező és James Gay-Rees (a Banksyről forgatott Exit Through The Gift Shop producere) már dolgoznak az énekesnő tragikusan rövid életét és pályáját feldolgozó dokumentumfilmen.

RIPORTERÜNK AMY HALÁLÁNAK MÁSNAPJÁN FOTÓZTA LONDONI HÁZÁNÁL GYÁSZOLÓ RAJONGÓIT.

A ma születésnapját ünneplő énekesnőt mi a fent már említett Q magazinos tribute lemez egyik dalával, a Love Is A Losing Game Temper Trap-féle feldolgozásával köszöntjük.

Címkék: amy winehouse
https://recorder.blog.hu/2013/09/14/amy_winehouse_gyonyoruen_enekel_egy_eddig_nem_hallott_felvetelen
Amy Winehouse gyönyörűen énekel egy eddig nem hallott felvételen
süti beállítások módosítása