Nekem a Balaton – Zságer Balázs (Žagar)

2013.07.12. 13:04, rerecorder

zagar_index_1.jpg

Kedvenc zenészdalok és élmények a magyar tengernél, meghatározó pillanatok, sorsfordító dalok, emlékezetes bulik – zenészeink, előadóink komoly élménymennyiséget gyűjtöttek a Balaton körül, júliusi fókusztémánk (summer jam) keretében ezekből osztunk meg naponta egyet-kettőt. Jamak Ármin a Carbovaris-ból egy Anna And The Barbies-sztorit mesélt el Zamádiból, aztán Pásztor Anna is elmesélt egy másik Anna And The Barbies-sztorit, szintén Zamárdiból, most Zságer Balázsé, a Žagar vezetőjéé a szó, aki Balatonföldváron vendéglátózott főiskolásként.

"Kaposvári vagyok, így gyerekkoromban elég sokat nyaraltam a Balatonon. Később aztán a balatonlellei Stone-ban többször is felléptünk Ligeti Gyurival a The End nevű blueszenekarunkkal. De ami talán a legmaradandóbb volt az a vendéglátós zongorázás a főiskolás nyári szünetekben. Egy panzió teraszán játszottam Földváron közvetlenül a víz mellett. Itt aztán elég sok mindent láttam, tapasztaltam a balatoni éjszakai életből. A zenésztársammal kitaláltuk, hogy tegyünk ki egy gömb alakú akváriumot és etessük be egy-két ezressel a „halakat”. Emlékszem, egyik este odaült az egyik közeli asztalhoz egy-két arc, lerítt róluk, hogy a feketegazdaság prominens szereplőivel van dolgom és elkezdtem játszani Nino Rota Keresztapa-filmzenéjét, mialatt ők végig úgy tettek, mintha a létezésemről se vennének tudomást, aztán kifelé menet egy kellemetlen összeget helyeztek letétbe az akváriumban."

A NYOLCVANAS ÉVEK SZUPERSLÁGEREI A BALATONNÁL.


a Žagar a balatoni vendéglátózás témáját erősen érintő Szezon című film egyik betétdalával, az Eastern Sugarral, amiben Ligeti György a vendéghang.

https://recorder.blog.hu/2013/07/12/nekem_a_balaton_zsager_balazs_agar
Nekem a Balaton – Zságer Balázs (Žagar)
süti beállítások módosítása