Kanye West a hiphop férfiasságát teszi kockára

2013.02.05. 18:38, recordernews

lordjamar.jpg

Lord Jamar, a kilencvenes évek meghatározó hiphop-formációjáként számon tartott Brand Nubian tagja reppel erről friss és ropogós homofób kirohanásában, a Lift Up Your Skirtben, már a szám címével is a jópár utóbbi fellépésén Givenchy bőrszoknyát viselő rapperre utalva, akit aztán nevén is nevez.

"Le vagyok döbbenve, hogy mi a káosz ez / Ennek a buzi szarságnak az úttörője Kanye West / A szűk farmert ő hozta be a rapszcénába / Aztán egy baszott szoknyát húzott fel a szemem láttára / Majd egy komoly eseményen újra felvette azt / Nem tehetek úgy, mintha ez nem volna siralmas" - nagyjából így hangzanak a sorok, amik komoly biztosítéklecsapódásról árulkodnak. Lord Jamar ráadásul már egy hete elkezdte köszörülni a nyelvét a témán, az Instagramra posztolt egy fotót azzal a kommentárral, hogy reméli, mindenki látja, hova juttatott minket Kanye West.

SNOOP LIONT PEDIG BOB MARLEY ZENEKARÁNAK EGYIK ŐSTAGJA TALÁLTA MEG MAGÁNAK.

A rapper később azzal magyarázta a sorait, hogy a célpontja elsősorban nem Kanye West volt, hanem "bárki, aki hirdeti a Fekete Ember elnőiesedését a hiphop kultúrában" - és hát Yeezy az, aki ennek az egész mozgalomnak az élén áll, ezért kapta ő a savat. Majd hozzáfűzte még, hogy "nem vagyunk írek", ezért ezt felhozni indokként nem más, mint kibúvó a szoknyatrendre. "Ennek semmi köze a szexualitáshoz, hogy ki kivel kavar, én nem erről beszélek. Én kifejezetten arról beszélek, hogy mi a hiphop? És ez nem hiphop."

Lord Jamar kirohanós száma, ami viszont alighanem hiphop az ő olvasatában, még ha úgy is reppel benne, mint akinek a fogát húzzák:

https://recorder.blog.hu/2013/02/05/kanye_west_a_hiphop_ferfiassagat_teszi_kockara
Kanye West a hiphop férfiasságát teszi kockára
süti beállítások módosítása