Berágott Snoopra a Bob Marley-zenekar dobosa

2013.01.25. 11:44, recordernews

snoopbunny.jpg

Nem kellett sokáig várni, hogy a kaliforniai reppkutyából reggae-oroszlánná vedlett Snoop Liont megtalálja magának egy élő rasztafári legenda, az 1963-as alapítású The Wailers zenésze, Bunny Wailer.

Szerinte ugyanis a közelgő Snoop-album, a Reincarnated már-már csalásra épül, olyannyira, hogy még egy per lehetőségét is bedobta a kalapba a felháborodott zenész, azt állítva, hogy az identitásváltó szupersztár kizsákmányolja "a rasztafári közösség sajátosságait és szimbolizmusát", egyúttal pedig a "morális és verbális közelezettségvállalások" is hiányoznak nála. Hogy a vádakat Wailer tényleg komolyan gondolja, az is alátámasztja, hogy a bűvös nevű Ethio-Africa Diaspora Union Millennium Council hét oldalnyi követelést juttatott el Snoophoz.

SNOOP LEGUTÓBB AZT FEJTEGETTE, HOGY MEGMUTATNÁ GYEREKEINEK A FELELŐSSÉGTELJES FŰSZÍVÁS MIKÉNTJÉT.

A TMZ bulvároldal birtokába jutott dokumentumban többek között az olvasható, hogy "nem a fűszívás, valamint Bob Marley és a reggae zene szeretete határozza meg a bennszülött rasztafári kultúrát." A tanács továbbá erkölcsi és anyagi támogatást, valamint nyilvános bocsánatkérést is követel a rendszerint színpadon is méteres gandzsákkal futkározó sztártól - aki egyébként korábban már közölte, hogy nem érzi szükségesnek megindokolnia a váltást, mivel ez az ő szabad döntése. A készülő dokumentumfilmjében egyébként is elmeséli az átalakulást, és "aki megnézi, az eljöhet velem az útra, hogy meglássa, miért is lettem én az Oroszlán."

A hitelességet érintő sarkalatos kérdéseket most a Recorder-olvasóra bízzuk: itt van egymás után egy Bunny Wailer (1986), illetve egy Snoop Lion-fellépés. Kinek higgyünk?

https://recorder.blog.hu/2013/01/25/snoop_dogg_bunny_wailer
Berágott Snoopra a Bob Marley-zenekar dobosa
süti beállítások módosítása