Azealia Banks jön a 2013-as Szigetre, de a németek is örülhetnek

2013.01.23. 16:47, recordernews

sziget2013azealiabitch.jpg

A szinte hihetetlennek hangzott Blur-bejelentést követően itt vannak az újabb nevek az idei Sziget palettáján. Nagyon erős bevállalásokat nem látunk, kiugró aktualitás is egy (na jó, talán másfél!) van csak a tizenegy névből. Soroljuk!

A 2013-AS BALATON SOUND ELSŐ BIZTOS FELLÉPŐIT ITT SOROLTUK.

Ahogy a kapott sajtóanyagban áll, elsősorban az A38 és az Aréna party-felhozatala kezd alakulgatni: indítsunk rögtön is a fent emlegetett "féllel", Boys Noize-zal, akivel csupán azért vagyunk ilyen szőrösszívűek, mert még mindig nem jött le a mára teljesen elfáradt franciaelektró-tripről, de 2012-es albuma ennek ellenére még így sem lett annyira rossz, és ő élőben sem szokott az lenni. Reméljük, a szobányi fémkoponyát sem hagyja otthon:

"Bombasztikus" trackek, "formabontó" remixek - ezeket a jelzőket már Nicky Romerohoz kapcsolják, akiről még azt is írják, hogy rövid, de tartalmas pályafutása alatt már a legrangosabb szórakozóhelyeken és a leglátogatottabb elektronikus zenei feszteken lép fel. Rajta kívül számíthatunk még Oscar Mulerora, Spanyolország legnagyobb múltra visszatekintő techno terminátorára, Parov Stelar pedig lassan alanyi jogon követelheti a magyar állampolgárságot, mert zenekarával sokadszorra jön, látni és győzni.

Na de ugorjunk a német platformra, hiszen érkezik ám a Die Ärzte, a punk és a rock határán fészkelődő, szatirikus szövegekkel átitatott zenében utazó közönségkedvenc, de szintén a hajógyári felé veszi az irányt augusztusban az elektronikus hip-hop sikercsapata, a Deichkind, egy másik fekete műfaj szintén germán képviselői, a reggae-dancehall csapáson aktív, és egyébként tényleg ügyes hangulatgenerátorként működő Seeed pedig újfent visszatér egy forró délutánon. 

Legfrissebb, mindent elsöprő őrületével, a február közepén megjelenő Every Weekenddel érkezik az A38-ra az elektronikus zene legfiatalabb híveinek körében évek óta töretlenül népszerű grimcore-kollektíva, a Hadouken. De az A38 természetesen nem csak partykról szól majd: itt lép majd fel a hagyományos, régi vágású, ha kell keményvonalas, lendületes és feszes tempójú, vagy ha a hangulat úgy diktálja, átszellemült, érzelmes rockot játszó Triggerfinger. Dinamikus, és - állítólag - minden mesterséges adalékanyagtól mentes, nyers háttérenergiák jelenlétéről árulkodó penge gitárrockban utazik a The Bots, ők úgyszintén itt koncerteznek egyet.

A kitörő örömöt a végére hagytuk, mert végre olyasvalaki is érkezik, aki friss hangnak számít, és ráadásul rögtön a nagyszínpadra telepítik: ő Azealia Banks, a pumpálós ritmusokra is reppelni képes harlemi szépleány, aki a BBC Sound of 2012 megmérettetésén harmadik helyezett volt, majd a NME Awards-on elnyerte a Philip Hall Radar Award-ot, a Billboard Awards díjátadón pedig a New Style Icon címet hozta el - ja, és már barátból lett riválisával, Angel Haze-zel is civakodott egy jót az interneten.

A Sziget hivatalos ajánlóvideója is vele indul, ezzel zárjuk az első nevek beharangozását:

https://recorder.blog.hu/2013/01/23/azealia_banks_jon_a_2013-as_szigetre_de_a_nemetek_is_orulhetnek
Azealia Banks jön a 2013-as Szigetre, de a németek is örülhetnek
süti beállítások módosítása