Angel Haze nekiment Azealia Banksnek

2013.01.04. 17:32, recordernews

aaa.jpg

Végre egy kis tüzes cicafight a popzenei kúllistások megközelíthetetlen országában! Bizony, a címben említett két, friss és tehetséges hangnak számító (ráadásul ugyanannyi idős, azaz 21 éves) női rapper feszült egymásnak a Twitteren, valami egészen jelentéktelen apróságon, amiből viszont villámgyorsan megszületett az első beszólogatós zene, mutatjuk is hamarosan.

De előbb gyorsan göngyölítsük fel az előzményeket: az történt, hogy Azealia Banks kiírta a zenészek körében legnépszerűbb mikroblogra, hogy senki ne nevezze magát New York-inak, aki nem ott nőtt fel.


Erre pöccent be az eredetileg detroiti születésű Angel Haze, minden bizonnyal nyílt színi tamádásnak tekintve ezt saját, New York című, egyébként kiváló és elsöprően szuggesztív felvétele ellen (pedig nem is olyan rég még közös zenéket terveztek). Ezt követően némi szájkarate következett a Twitteren, majd Angel a hamar enyészetté váló webes bullshitelés helyett inkább összerakott egy üzenet értékű számot, annyi kommentárral egészítve ki azt, hogy mindössze húsz percre volt csak szüksége hozzá a stúdióban:


ANGEL HAZE NEM KISPÁLYÁZIK, MÉG A SAJÁT MEGERŐSZAKOLÁSÁT IS SZÖVEGBE ÖNTÖTTE.

Az On The Edge című, legszebb hiphop-csatározásokat idéző klasszikus diss trackben (a "diss" a "disrespect" rövidítése, tiszteletlenséget jelent, a hiphop színtéren ebből erednek a hosszabb-rövidebb ideig tartó beef-ek, vagyis az olyan egymásnak feszülések, mint amilyen a nyugati és a keleti part, vagy Jay-Z és Nas között zajlott) Angel Haze olyan patinás kirohanásokat intéz a kolléganő felé, mint a "szerintem az én albumom már előrehaladottabb állapotban van, mint a tiéd, pedig csak egy hete kezdtem" - utalva arra, hogy Azealia már 2011 óta csücsül a nagylemezén, és még mindig sehol sincs.

Kap továbbá a címzett egy adag fikát amiatt, mert Twitteren válogatás nélkül ront rá bárkire, de befenyíti azzal is, hogy vigyázzon, mert jó sok muníció van a markában abból az időből, amikor még jóban voltak. A dalban felhozza például azt az esetet, amikor Azealia azt írta neki SMS-ben, hogy ugyan már csórják el a szintén feltörekvő huszonéves rappercsaj Kreayshawn rajongóit. Aki olvasni is szeretné a poétikus offenzívát, az ide kattintson, mi mutatjuk a felvételt:

Ja, és még valami: Angel Haze megkerülhetetlen ultimátumot adott azzal, hogy közölte: bármilyen reakció, ami nem dal formájában érkezik, nem érvényes. Kíváncsiak vagyunk, hogy Azealia felveszi-e a kesztyűt, és rá tud-e verni pár kört a kétségkívül tehetséges riválisra.

FRISSÍTÉS: időközben megérkezett a válasz, produceri oldalon MachineDrummal, és olyan sorokkal, mint a "te hülye kurva, átlagos vagy." Vajon itt a vége?

https://recorder.blog.hu/2013/01/04/angel_haze_nekiment_azealia_banksnek
Angel Haze nekiment Azealia Banksnek
süti beállítások módosítása