Spiritualized: Sweet Heart Sweet Light – a teljes album!

2012.04.09. 17:50, -recorder-

A drog és a popzene kapcsolatát taglaló cikksorozatunkban is többször felbukkant dalszerző-gitáros-énekes Jason Pierce (J. Spaceman) neo-pszichedelikus space rock csúcszenekara, a Spiritualized négy év szünet után, 2012. április 16-án jelenteti meg hetedik stúdióalbumát, a Sweet Heart Sweet Lightot. Itt a Recorderen többször is szóba került a lemez, hiszen már tavaly decemberben bemutattunk egy írországi templomi koncertet, ahol a zenekar négy dalt is előadott a közelgő albumról, aztán közzétettük a meghökkentő borítót és a kilencperces Hey Jane kislemezdalt, majd annak AG Rojas rendezte brutális tízperces videóját is – most pedig már az album teljes anyaga is hallható nálunk a megjelenés előtt.

A részben a zenekar pszichedelikus csúcsművét jelentő 1997-es Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space tízéves jubileumi turnéjának ihletésében, részben a poposabb hangzás szándékával fogant új albumnak szokásosan magas a színvonala, nyugodt szívvel odatehető a legjobb Spiritualized-lemezek mellé. A hömpölygő lassúk és zaklatott tempós szerzemények között váltogató Sweet Heart Sweet Light internetes premierjét a mai tartották – és most már itt a Recorderen is végighallgaható az egész anyag.


ráadásként itt az előző Spiritualized-album, a 2008-as Songs In A&E turnéjának egyik fellépése, az oslói Norwegian Wood fesztiválról, teljes egészében:

00:00  You Lie You Cheat
06:02  Shine A Light
14:09  Cheapster
17:56  Soul On Fire
22:05  Sweet Talk
26:21  Sitting On Fire
30:52  She Kissed Me
35:45  Come Together
43:01  Take Me To The Other Side
50:43  Cop Shoot Cop
54:32  Lord Can You Hear Me?
 

http://www.spiritualized.com

összeállította: Dömötör Endre

Címkék: spiritualized
https://recorder.blog.hu/2012/04/09/spiritualized_sweet_heart_sweet_light_a_teljes_album
Spiritualized: Sweet Heart Sweet Light – a teljes album!
süti beállítások módosítása