30Y feat. Symphonic Brass Quintett: Egypár

2012.03.26. 12:30, -recorder-

A pécsi 30Y együttes tagjairól legutóbb a tavalyi év végén, a Művészetek Palotájában adott telt házas Szentimentálé koncertjük és a ROCKLITERA című kötetet reklámozó videójuk, illetve Beck Zoltán frontember kortárs költőkkel közös Rájátszás műsorsorozata kapcsán írtunk. Azóta rendeztek közös koncerteket a Symphonic Brass Quintett fúvósaival is, márciusban pedig felvették az első számot az intimebb és akusztikusabb hangzású szerzeményekre épülő Szentimentálé programjuk készülő stúdióalbumához: az Egypár című dalt az említett fúvószenekar társaságában. „Barátaink nógatására eldöntöttük, hogy idén már tényleg megcsináljuk a Szentimentálé lemezt” – mondta a Recordernek a gitáros-énekes Beck Zoltán. „Őszi, valószínűleg októberi megjelenés lesz, oda saccolom. A dalok 2004 óta íródnak hozzá, 31 számos repertoár, úgyhogy abból kellene majd kiválogatni a lemezanyagot. Az egy szál gitárostól elmegyünk a legszélesebb hangszerelésig, a Szentimenálé koncertek rendszeres közreműködőivel (Bóra Áron ütőhangszereken, Szűcs Krisztián Qka trombitán, Csalló Roland klarinéton), továbbá a Symphonic Brass Quintett-tel. Az Egypár az első szám, ami elkészült, egy próba arra, hogy működik-e, megszólal-e, ilyen low budget verzióban – ez a Szentimentálé lemez pilot darabja, amihez áprilisban elkészül a videoklip is.

a dal felvételei 2012. március 6-án az ABnormal stúdióban Philipp László hangmérnökkel és a legutóbbi 30Y-album producerével, a HS7-billenytűs Takács Zoltán Jappánnal:

a Symphonic Brass Quintett tagjai a 30Y próbatermében:

az Egypár korai verziója a szentimentale.hu oldalról:


A 30Y április 5-én lép fel – a budapesti The Twist együttes társaságában – az Erzsébet téri Akváriumban (ex-Gödör), ahol aznap este nyitják meg a ROCKLITERA kiállítást is Lékó Tamásnak a kötethez készült zenekarfotóiból.

http://30y.hu
http://www.szentimentale.hu

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/03/26/30y_feat_symphonic_brass_quintett_egypar
30Y feat. Symphonic Brass Quintett: Egypár
süti beállítások módosítása