Arcade Fire: Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) – interaktív videoklip!

2011.12.16. 15:53, -recorder-

Talán semmiről nem írtunk annyi cikket itt a Recorderen, mint az Arcade Fire-ről és a 2010-es The Suburbs album gazdag hozadékáról: hír a Grammy-, BRIT-, NME-, Juno- és Polaris-díjakról, egy teljes koncertfelvétel és egy koncertbeszámoló, beszélgetés a tagokkal a Berlini Filmfesztiválon, a Spike Jonze által rendezett videoklip és kisjátékfilm, az album deluxe újrakiadásán szereplő új számok, remix- és demóverziók, sőt mindenféle feldolgozások és a zenekarról írt dal... És még mindig nincs vége: a kanadai együttes egy újabb dalhoz, a Blondie-t, Knife-ot és MGMT-t idézően slágeres Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)-hez is készített videoklipet, ráadául a We Used To Wait című dalt vizualizáló díjnyertes The Wilderness Downtown projekthez hasonlóan ez is egy interaktív produkció! A web- és videoművész Vincent Morisset (a 2007-es Neon Bible videó és Miroir Noir dokumentumfilm – és az Inni című Sigur Rós-koncertfilm – rendezője) által jegyzett mű hagyományos klipverziójában a dalt éneklő Régine Chassagne mellett maszkos táncosokat láthatunk, de az interaktív verzióba mi magunk is bekapcsolódhatunk, ha van hozzá megfelelő sávszélességünk és webkameránk, ami előtt lengethetjük a kezünket!

a Sprawl II hagyományos videoklipje:

Tudom, hogy már kicsit késő, de végre befejeztük a videót a Sprawl II című számunkhoz. Hát itt van, reméljük tetszik. De ahhoz hogy működjön, táncolnotok kell a számítógépetek előtt. Nézzétek és táncoljatok!” – üzeni a frontember Win Butler hangja ezen a Haitiban forgatott beharangozó kisfilmben:

az interaktív verzió ide kattintva indítható:
http://www.sprawl2.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.arcadefire.com
http://www.aatoaa.com
http://www.vincentmorisset.com

Vincent Morisset előző interaktív Arcade Fire-videója a 2007-es Neon Bible album címadó dalához:
http://www.beonlineb.com

összeállította: Déri Zsolt
 

FRISSÍTÉS: a klippremier után pár órával a zenekar lemezcége további két „meghívó” kisfilmet is közzétett YouTube-on!

Címkék: arcade fire
https://recorder.blog.hu/2011/12/16/arcade_fire_sprawl_ii_videoklip
Arcade Fire: Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) – interaktív videoklip!
süti beállítások módosítása