Sophie Ellis-Bextor: Rebellion (Lies) + Mr. Little Jeans: The Suburbs (Arcade Fire-feldolgozások)

2011.10.12. 12:58, -recorder-

Az Arcade Fire elmúlt egy évének, a 2010-es The Suburbs albumnak a sikersztoriját elég szorosan követtük itt a Recorderen, beszámoltunk a Grammy-, BRIT-, NME-, Juno- és Polaris-díjakról, közreadtunk teljes koncertfelvételt és koncertbeszámolót, beszélgettünk a tagokkal a Berlini Filmfesztiválon, bemutattuk a Spike Jonze által rendezett videoklipet és kisjátékfilmet, illetve az album 2011-es deluxe újrakiadásán szereplő új számokat, remix- és demóverziókat, sőt még a zenekarról írt dalt is... Mi jöhetne még? Hát persze, hogy a feldolgozások! A cuki brit popsztár, Sophie Ellis-Bextor épp egy Arcade Fire-dalt énekelt fel a Samaritans lelkisegély-szolgálatot támogató Songs To Save A Life: In Aid Of Samaritans című jótékonysági lemezre (melyre például KT Tunstall a Simple Minds Don't You Forget About Me-jét, James Morrison pedig David Bowie-tól a Changest dolgozta fel), és a múlt héten megjelent albumról már be is tudjuk mutatni ezt a Rebellion (Lies) interpretációt – ráadásként pedig közreadjuk ez eddigi legjobb Arcade Fire-feldolgozásnak, a Mr. Little Jeans név mögé rejtőző norvég Monica Birkenes elektro-popos The Suburbs átiratának friss klipjét is.

a Rebellion (Lies) átirata Sophie Ellis-Bextortól, aki itt örömmel merült vissza theaudience nevű tizenéves kori zenekarának indie pop világába:

Sophie már 2010-es koncertjein is játszotta ezt a diszkósított Arcade Fire-számot:

a Londonban feltűnt, de első albumát most épp Los Angelesben rögzítő norvég Monica Birkenes projektje, az Okostojás című Wes Anderson-film egyik figurája nyomán elnevezett Mr. Little Jeans tavasszal megjelent The Suburbs feldolgozásához a sok rajongói klip után a High5Collective rendezte meg a végleges verziót:

a feldolgozás audioverziója:

Mr Little Jeans az Arcde Fire-átirat előtt már egy remek Beyoncé-feldogozást is készített a Single Ladiesből:

de a saját szerzeményei is elég jók, élen az Angel című kislemezdallal:

és itt a többi száma is:
http://soundcloud.com/mrlittlejeans/sets/mr-little-jeans

http://www.facebook.com/mrlittlejeans
http://www.sophieellisbextor.net

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/10/12/sophie_ellis_bextor_rebellion_lies_mr_little_jeans_the_suburbs_arcade_fire
Sophie Ellis-Bextor: Rebellion (Lies) + Mr. Little Jeans: The Suburbs (Arcade Fire-feldolgozások)
süti beállítások módosítása