Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 11. hét

2011.03.26. 20:58, -recorder-

A Friendly Fires és az UNKLE az e heti KHT10 csalogató nevei. Vannak itt még vendégénekesek különböző stílusokból (például Annie és Nick Cave), skandináv elektronikusok és fülbemászó kétperces garázs-pop, mint mindig. Válság volt múlt héten, a számok fele picit régebbi, időben vissza kellett menni a jobbakért, a frissek között alig akadt kiemelkedő. A dalok szokás szerint rögtön meg is hallgathatók (az esetleges letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben, a cikk aljára pedig még egy klipet is tettünk).
 

 
 
Friendly Fires: Live Those Days Tonight
Kivételesen egy menő dologgal indul a playlist! Kész szerencse, hogy kedden a rádiók bemutatták a második májusban megjelenő Friendly Fires-album (Pala) első slágerét, mert múlt héten – az azt megelőzővel ellentétben – nem történt semmi izgalmas az ismert nevekkel.
http://www.somekindofawesome.com/journal/2011/3/23/listen-friendly-fires-live-those-days-tonight.html
 
Polock: Fireworks (Lo Fi Fnk Remix)
Hetek óta hanyagoltuk az elektronikát, most bepótlunk, erre az EU-s párosításra laikusként a techno jelzőt is használhatjuk. A Polockot „a spanyol Phoenixként” szokták emlegetni, a Lo-Fi-Fnk meg ugye svéd – már csak egy francia vendégrapper hiányzik.
http://www.thefader.com/2011/03/15/polock-fireworks-lo-fi-fnk-remix-mp3/
 
Designer Drugs: Crazy For You (feat. Annie)
A Mappa Klubot is megjárt legeurópaibb New York-i elektrósok Hardcore/Softcore címmel adtak ki szerzői albumot. Az egyetlen táncslágeres számban a norvég elektro-pop tündér, Annie a vendéghang.
http://kickkicksnare.com/2011/03/09/designer-drugs-annie-2/
 
Win Win: Victim (feat. Blaqstarr)
Az első Win Win-album bővelkedik vendégénekesekben. A Spank Rock-tag Alex ’XXXChange’ Epton DJ- és videóművész-haverokkal, továbbá underground sztárvendégekkel megtámogatott lemeze szintén februári megjelenés. A kislemezes számban az M.I.A. kollaborátoraként ismert rapper, Blaqstarr működik közre.
http://popop.wordpress.com/2011/02/14/win-win/
 
Cowbell: Hanging By A Thread
A harmadik Cowbell-kislemezre még nem csaptak le a blogok, pedig benne van minden, amit szeretni szoktak: garázsos duófelállás, lány dobos (aki jobban dobol, mint Meg White) és egy enyhe soulos beütés, ami újdonság a Cowbelltől. Van hozzá egy új videoklip is – a cikk végén megtekinthető.
http://www.cowbelltheband.co.uk
 
Trogons: Contina
Az új londoni alter-szupergrupp felállását az alább belinkelt blogbejegyzés részletezi. Gemma Fleet, a Kasms basszusgitárosa énekel benne, ez lesz az első kiadványuk. Egy napon jelenik meg a másik volt Kasms-tag, Rory Bratwell (ex-Test Icicles) szólóprojektjének, a szintén debütáló Warm Brainsnek a kislemezével (Old Volcanoes), amihez szintén mellékelünk egy linket
http://basementfever.blogspot.com/2011/02/trogons.html
http://www.puregroove.co.uk/products/Warm-Brains-%252d-Old-Volcanoes-%7B47%7D-Painting-2ft-Tall-Lines.html
 
Dels: Gob
A brit rapper Kieren Dickins aka Dels bemutatkozó albuma májusban jön ki Gob címmel, a címadó szám a következő kislemez. Az előző kettőt (Shapeshift, Trumpalump) a Hot Chip-es Joe Goddarddal csinálta, és azok szintén szerepelnek majd az albumon. Az underground hiphop brit központja, a Big Dada Records adja ki. A dal Dave Sitek-remixe meghallgatható a Guardian oldalán.
http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2011/mar/11/dels-dave-sitek-remix
 
UNKLE: Money And Run (feat. Nick Cave)
A múlt heti dalbőség miatt kimaradt, de ezen a héten simán befért az UNKLE újdonsága, ami a háttérbe szoruló elektronika miatt akár Grinderman is lehetne, mert Nick Cave énekel benne. Ez lesz a nyitódal az áprilistól letölthető ötszámos Only The Lonely digitális EP-n, amivel a tavalyi album új deluxe kiadását reklámozzák.
http://different-kitchen.com/2011/03/mp3-unkle-money-and-run-feat-nick-cave/
 
The Coathangers: Hurricane
Az atlantai csajzenekar Larceny And Old Lace címmel ad ki új albumot júniusban. Ez az első kislemez és egyben free download is.
http://pitchfork.com/news/41734-new-release-the-coathangers-ilarceny-old-lacei/
 
Bleeding Knees Club: Have Fun
Nincs KHT10 rendes garázs-pop nélkül! Ez a fiatal ausztrál duó tavaly kezdte az együttzenélést. Bandcamp-oldalukról pénzért letölthető egy ötszámos EP (Virginity), amiről a Have Fun most jutott el a világ többi tájára, amikor kiderült, hogy a Wavves őket választotta előzenekarnak ausztráliai turnéjára.
http://somethingcivilized.blogspot.com/2011/02/bleeding-knees-club-have-fun.html
 
 
összeállította: Lévai János
 
 
Cowbell: Hanging By A Thread
 

 

https://recorder.blog.hu/2011/03/26/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_11_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 11. hét
süti beállítások módosítása