Spontán egyéjszakás kalandok – Itt az YZZO szürreális új klipje, a Fabricated Ecstasy

2024.09.23. 13:52, srecorder

fabricated_screenshot_1.jpg

„Épp életem egyik legmegrázóbb szerelmi bánatát éltem át, és a klipben egy az egyben ott volt az orrom előtt az egész.”

A második YZZO-album második trackje egy igazán húzós dal lett, mely olyan tabutémákat feszeget, mint a spontán egyéjszakás kalandok, mikor tudod, hogy abból az éjszakából nem lesz hosszútávú kapcsolat; attól az illetőtől nem is akarsz semmi komolyat, de már benne vagytok a szituban, szóval hadd szóljon! Ilyenekről témázgattunk anno Kolozsi Peti basszusgitárosunkkal, mikor a szöveget megírta, és erre a dalra esett Szabó Áron rendező barátunk választása is, aki Kósa Péterrel közösen igen különleges képi világot álmodott a most megjelenő klipünkhöz” – mesélte Galambos Dorina, az YZZO énekese.

Az YZZO három év után hozta ki új lemezét, a vidámabb, színesebb, bulisabb, poposabb RGBW-t, amelynek kéthetente jöttek ki a dalai tavasszal, és nyáron álltak össze egy nagylemezzé. Az első – címadó – dal itt, a Recorderen debütált, most pedig bemutatjuk a Fabricated Ecstasy színesen szürreális és fekete-fehéren expresszionista klipjét is.

fabricated_screenshot_4.jpg

„Már megszoktam, hogy Áron rendszeresen hülyét csinál belőlem a forgatásokon, bízom a víziójában és tudom, hogy végül mindennek helye lesz és valamilyen metaforikus jelentése. Mondjuk ezeket általában csak ő szokta érteni, de ezúttal egészen elhültem, amikor megláttam a végeredményt, mert éppen akkor életem egyik legmegrázóbb szerelmi bánatát éltem át, és az elkészült klipben egy az egyben ott volt az orrom előtt az egész kapcsolat, a szakítás, a hibáim és a reménytelen vergődés. Így visszagondolva nagyon is megérdemeltem azt a sok pofont, ami az egy jól sikerült snitthez kellett – utólag úgy tekintem, hogy Dorina kezén keresztül egy bizonyos másik személy osztotta őket, úgyhogy legkevésbé sem haragszom” – mondta Vasaló, a zenekar dobosa.

Dorina: „Leszögezném, hogy szigorúan csak parancsra pofoztam fel Vasit, mert egyébként imádom, nagyon jó fiú! Voltak még mókás pillanatok a különböző forgatási napokon, mert azért ha belegondolok, tuti, hogy már tavaly kezdtük el felvenni pl. a kézikamerás részeket. Aggódtam is, hogy közben mindig más színű volt a körmöm, vagy a hajam, de Veszi (Szabó Áron, a rendező) mondta, hogy tök mindegy, mert úgyis fekete-fehér lesz, és Vasi megállapította, hogy egyébként egy kapcsolatban sem mindig ugyanolyan az ember, és milyen igaz! Meg emlékszem, hogy Laci nagyon utált otthonkában és parókában lenni, de én örökre elraktároztam magamnak a forgatás azon részeit, és mindig jót mosolygok rajta magamban.”

Szabó Áron (rendező): „Kapva kaptam a nagy lehetőségen, hogy kedves barátaimnak ismét szívességből készítsek egy klipet, de mit csináljak, ha egyszer imádnivalóak. Akkor épp egy szakításon voltam túl, úgyhogy egyszerűen csak az érzéseimet szerényen megjelenítettem szimbolikus formában.”

Az YZZO november 9-én, a Három Hollóban tart lemezbemutató koncertet, előzenekar az Alas!Facebook-esemény.

 

YZZO a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/09/23/spontan_egyejszakas_kalandok_itt_az_yzzo_szurrealis_uj_klipje_a_fabricated_ecstasy
Spontán egyéjszakás kalandok – Itt az YZZO szürreális új klipje, a Fabricated Ecstasy
süti beállítások módosítása