Kollár Deával és VINI-vel folytatódik a WMMD feltörekvő előadókat támogató programja

2024.08.13. 09:12, srecorder

kollar-dea-vini.jpg

Két fiatal tehetséggel folytatódik a hazai zeneterjesztő, a WMMusicDistribution komplex, előadó-támogatói programja.

Az artist2watch lényege, hogy egy intenzívebb, 2-3 hónapos időtartamban szorosabb együttműködés keretében nyújt anyagi és szakmai segítséget a kiválasztott előadóknak a WMMD. Az első etap kiválasztottjai a Recorderen is többször szereplő Ben T Kadar, valamint a Sávlekötő Campet megnyerő, a Recorder Magyarradarjára is felkerült Wxlfless voltak.

Bence egy teljes koncertet rögzített az eredetileg videoklip finanszírozásra szánt támogatásnak köszönhetően: „Számomra ez a koncervideó volt a legjobb része a támogatásnak. Tetszett, hogy a WMMD rugalmas volt a videóanyag formátumával kapcsolatban, illetve az anyag megjelentetésével kapcsolatban is nagyon jó ötleteket kaptam tőlük. A másik legjobb élmény pedig a mentorbeszélgetés volt, ahol sok jó tanácsot kaphattam booking és sajtómegjelenések vonatkozásában.”

Farkas Dávid új lemezzel jelentkezett a támogatási időszakban: „A WMMD segítségével átgondoltabb stratégiával jelentethettem meg az új albumom, arról nem is beszélve, hogy a cég Red Bull márkával közös kliptámogatási programjába is bekerülhettem, így két klipet is ki tudtam hozni pluszban a lemezről.”

A Rebelről a Recorderen kritikát is írtunk: „Wxlfless második albuma igazán ambiciózus anyag. Mondjuk az önmagában már nem számít nagy szónak, hogy félórás hosszát meghazudtolóan sokszínű – noha egyértelműen a hiphop a kiindulópont. Van itt klasszikus trap (amivel Wxlfless indult); groovy, minimalista „alternatív hiphop”; indie singer-songwriteres dalok; soul; kemény rockriffek. Az viszont már komoly teljesítmény, hogy tényleg mindegyik területen sikerült erős, emlékezetes dalokat írni.”

 

Feltörekvő menedzsmentek tehetségei a következő kiválasztottak

„Az első körben teljesen független, önmagukat menedzselő előadóknak segítettünk, most viszont olyan artistokat választottunk, akik frissen alakult menedzsmenti/kiadói háttérrel készülnek első lemezük megjelenésére. A WMMD több ilyen független, jellemzően maximum 2-3 előadóval dolgozó partnerrel is dolgozik, fontos számunkra, hogy lehetőség szerint ezeknek a szakembereknek a munkáját is segítsük” - mondta a mostani döntés hátteréről Sebestény-Gallasz Enikő, a WMMD ügyvezetője.

Kollár Dea a belső érzelmi világából és a nőiségből merítve, színtiszta, játékos és önfeledt RnB-t játszik, kontrasztokban gazdag dalszerzéssel ötvözi a femme fatale-t a sebzett királylánnyal. Eddig olyan nevekkel működött együtt, mint gyuris vagy a Wavy kollektíva, de Beton.Hofi legutóbbi lemezén is találkozhatunk a nevével. Őt a háttérben a ONETEMPO csapata segíti, akik ugyancsak a közelmúltban kezdtek el a zenei menedzsment irányába elmozdulni, de már többek között Beatrickkel és ANUBII$-szal is dolgoznak. Dea első lemeze ősszel érkezik, az Angyallány előfutáraként megjelent Ugye szereted?-hez készült klip már a program keretében valósult meg.

A másik kiemelt előadó VIN, aki Deához hasonlóan szintén fiatal, 22 éves, de már 3 éve építi a karrierjét, és egy kísérletező időszak után megtalálta saját, egyedi hangját. Egy újonnan alapított cég, a Berg Talent Management segíti a munkáját - eddig két single jelent meg a szeptemberben érkező nagylemezéről, amiből az egyiken Bruno is közreműködött.

nyitókép: Komróczki Dia (Kollár Dea)

https://recorder.blog.hu/2024/08/13/kollar_deaval_es_vini-vel_folytatodik_a_wmmd_feltorekvo_eloadokat_tamogato_programja
Kollár Deával és VINI-vel folytatódik a WMMD feltörekvő előadókat támogató programja
süti beállítások módosítása