Mutatjuk, kikre lesz érdemes figyelni az idei Liszt Ünnepen!

2024.07.31. 18:55, trecorder

241017_tomorrow_comes_the_harvest_001_c_jacob_khrist_ezt_hasznaljuk.jpg
Egy detroiti technoikon, egy műfajteremtő zenekar és a színtér legprogresszívabb előadói is érkeznek az október 9. és 22. között zajló negyedik Liszt Ünnepre. 

A 80-as évek detroiti underground világából induló Jeff Mills tán maga sem gondolta volna, hogy egyszer az elektronikus tánczene úttörőjeként fognak rá hivatkozni, és zenéjét olyan patinás helyeken is hallják majd az emberek, mint a párizsi Louvre.  Bár már a hatvanat is betöltötte, Mills a mai napig aktív, egymás után kezd újabb és újabb projektekbe, legyen szó akár filmzenéről vagy a komolyzene technósításáról. Ezúttal az afrobeat egyik alapítója, a nigériai dobos, Tony Allen és a veterán billentyűs, Jean-Phi Dary víziójából született, a hármuk zenei világát ötvöző Tomorrow Comes The Harvest projekttel (nyitóképünkön, fotó: Jacob Khrist) és az abból készült lemez anyagával érkezik a Liszt Ünnepre.

Jeff Mills presents Tomorrow Comes The Harvest: Millenáris Üvegcsarnok (D. épület), 2024.10.17., 20.00

241016_einsturzende_neubauten_003_c_thomas_rabsch.jpg                                                                                                   / Einstürzende Neubauten, Fotó: Thomas Rabsch

A több mint negyven évvel ezelőtt alapított Einstürzende Neubauten zenéjét egyetlen kategóriába se lehet besorolni: az általuk csak alien popra keresztelt stílus a rock, az alternatív pop és a mainstream műfajteremtő kísérlete, ami kiállva az idők próbáját most is mágnesként vonzza a közönséget. Ezúttal idén megjelent albumuk dalaival, európai turnéjuk keretében lépnek fel nálunk.

Einstürzende Neubauten: Akvárium Klub NagyHall, 2024.10.16., 20.00

241019_ib_seun_kuti_001_c_alexis_mayron_web.jpg                                                                                                                               / Seun Kuti, fotó: Alexis Mayron

https://recorder.blog.hu/2024/07/31/mutatjuk_kikre_lesz_erdemes_figyelni_az_idei_liszt_unnepen
Mutatjuk, kikre lesz érdemes figyelni az idei Liszt Ünnepen!
süti beállítások módosítása