„Tudom, hogy jobb lesz, csak hullámként haladnak át rajtam az érzések” – Premier! fllozz: down

2024.07.05. 08:38, srecorder

fllozz.jpg

meg nem élt, általunk elszabotált élethelyzetek nyers energiáit csatornázza be sötét, alternatív popdalaiba fllozz, aki a Szelektor popválogatásán debütált nemrég, most premierező, második dalával pedig a Magyarradarunkon is bemutatkozik.

Mikor indult: 2022-ben kezdtem el zenéket írni, 2024-ben jelent meg az első dalom.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: A dalok belőlem jönnek, a demókon WaTa dolgozik, Kozma Katával pedig a szövegeket írjuk együtt.

Stílus: Most alt és dark pop között lavírozom.

Hatások: Sevdaliza, BANKS, Son Lux, Woodkid, Chet Faker.

Kiadó: Floating Freedom Records.

Történet: 2005-ben indult minden, klasszikus gitár, majd klasszikus ének szakon tanultam, kórusban énekeltem. Bármennyire is élveztem, folyamatosan szorongtam, hogy nem vagyok elég, ezért a zeneipar hátterébe vezetett az utam, ami sokkal komfortosabb és ki is tudok benne teljesedni. Teljesen meggyőztem magamat arról, hogy semmi keresnivalóm nincs az alkotói oldalon. 2022-ben viszont, amikor már második hete ültem coviddal otthon, annyira unatkoztam, hogy leültem az Ableton Live elé és így indult minden újra. Nagyon durván hiányzott. Azóta apró lépésekben haladok előre, amíg eltűnik az az érzés, hogy nem lenne szabad ezzel foglalkoznom.

Megjelenések: Az első dalom a Telekom Electronic Beats Szelektor pop válogatáslemezén jelent meg. Ha ez nincs, szerintem még mindig ülnék a demókon és várnék egy jobb pillanatra.

Küldetés: Szeretnék megbarátkozni azzal, hogy ez is az életem része és nem tartozom senkinek magyarázattal, nem kell bizonyítanom semmit.

Jövőkép: Arányaiban több időt az élet élvezetével tölteni, kicsit eltávolodni az állandó önelemzéstől.

Mellékprojektek: Mindenféle zeneipari projekt.

Szexepil: Minden porcikám tiltakozik az ellen, hogy erre válaszoljak.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A legjobb érzés, hogyha egy kezdetleges demóm bejön valakinek és ezt hallgatja napokig.

A most premierező downról: fllozz második debut trackje a down, amit a szorongással járó mentális zavarodottságból indulva jut el egy megnyugvást hozó, belső, biztonságos forráshoz, hogy végül az öngyógyításból merített lelki erő szője át a dalt. „Szeretném a lehető legnagyobb természetességgel fogadni a nehezebb pillanatokat és közben stabil maradni, mert tudom, hogy jobb lesz, csak hullámként haladnak át rajtam a különböző érzések” – mondta fllozz.

A dal egy visualizerrel jelent meg, melyet Brauner Máté rendezett, épp úgy, mint az előadó következő vizuáljait.„Nem bírtunk magunkkal, és több filmet is készítünk, hogy ne egy mozgóképre lőjünk el minden tokent. A downnal együtt így hat számhoz készül visualizer és klip egyaránt, amik más-más technika segítségével bújnak majd elő a kondérból: 3D-scannelés, dv-cam és AI-animáció is szerepelni fog az étlapon. Izgi lesz, stay tuned!” – mesélte Máté.

 

fllozz a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Fotó: Vágó Csaba Kornél.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/07/05/premier_fllozz_down_magyarradar
„Tudom, hogy jobb lesz, csak hullámként haladnak át rajtam az érzések” – Premier! fllozz: down
süti beállítások módosítása