Szájüregben forgatott szerelmes klip és agyat legyaluló döngölés Polldariertől – It’s All Me-premier

2024.05.21. 09:14, srecorder

polldarier_itsallme_2.jpg

Amikor odaadsz mindent és az mégsem elég.

A Polldarier Sívó Dániel egyszemélyes elektronikus projektje, találó önjellemzése szerint „tömény, zsibbasztó sötétség, abszurdumba hajló, zakatoló ingerorgia”, ami „a tánczene által kifejezhető érzelmek és érzések teljes skáláját felvonultatja”. 2018-as indulása óta Polldarier játszott a kísérletező elektronikus zenék egyik megkerülhetetlen figurája, Hiro Kone előtt a Gólyában, nyitott a Shygirllel gyakran dolgozó Sega Bodegának Dublinban, és lépett fel a Megtűrtekkel, a Hangmással és az Analog Balatonnal is.

„Az It's All Me az első „szerelmes” dalom, egy avantgárd, kísérleti alkotás, amely számomra két jelentéssel bír. Elsőként azt a gondolatot járja körül, hogy teljesen odaadod magad egy kapcsolatban. Ez nem könnyű feladat; igyekszel megőrizni önmagad, amennyire csak lehet, miközben egyidejűleg próbálsz mindent odaadni, ami mégsem elegendő, így csak a szenvedés marad. Másodszor, imaként szolgál az élethez: minden tőled telhetőt megteszel, vágyva az élet néha végtelen kínjainak enyhülésére. Már nem bírod tovább, és mindennek a végét várod” – mondta Dániel új daláról a Recordernek.

„Az eddigi videóimat (Drug, Myself) nagyon gyors vágássokkal és képekkel készítettem. Ezúttal igyekeztem nem ismételni magamat, ezért mindent leegyszerűsítettem. Egyetlen felvételt használok, amely tökéletesen illeszkedik a dalhoz és annak hangulatához.”

Az It's All Me szerepelni fog Polldarier első szöveges albumán, amely ősszel kerül kiadásra. „Az egész lemez egy teljesen új világot nyit ki számomra, mert végig szöveges dalok lesznek, amelyekben keresem a „hangomat”, és az egész anyag ennek az időszakomnak a lenyomata” – tette hozzá Dániel.

NÉZZ BELE SÍVÓ DÁNIEL LEMEZTÁSKÁJÁBA!

Polldarier eddig két albumot adott ki, 2019-ben a Trane-t és két évre rá a Number_10a-t, ami a Black Bartók-gitáros Pogár László kedvenc 2021-es zenéi közé is bekerült. „Mindig van egy album, ami azt a célt szolgálja, hogy egy nehéz nap végén teljesen legyalulja az agyam. Megjelenése óta ez az az album” – írta Pogár, aki a Black Bartók feloszlása után duót alapított Sívóval, amivel előbb a Szomorú vasárnapot, aztán pedig kedvenc Coltrane-számaikat mártották sötét, izgága elektronikába (Equinox / Resolution).

polldarier2.jpg

Sívó korábban a poszt-punkos indie rockot játszó Panic Radioban, annak duós-elektropopos leágazásában (Radio Panic), és az elektrofunkos-house-os-soulos-popos Revue-ben is zenélt.

 

Polldarier a Facebookon. Instagramon. Honlap.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/05/21/szajuregben_forgatott_szerelmes_klip_es_agyat_legyalulo_dongoles_polldariertol_its_all_me_premier
Szájüregben forgatott szerelmes klip és agyat legyaluló döngölés Polldariertől – It’s All Me-premier
süti beállítások módosítása