Organikus elektronika a horvát tengerparton – Itt a Palo Canto új live sessionje!

2024.05.17. 09:14, srecorder

palo_live.jpg

A Cercle live-ok életérzését idézi meg új live session videójában a hazai organikus electronica színtér friss szereplője, a Palo Canto, amelyben egy újabb dalukat is eljátsszák. Premier!

Februárban már kijött egy naplementébe nyúló live sessionnel Tóth Bertalan (Cloud 9+) és Kedves Péter (Belau) fúziós techno és indietronia projektje, amiben már belekóstolhattunk, hogy milyen lesz élőben a Palo Canto. Most is egy hasonló videóval rukkoltak elő, amit már nem Gánt környékén, hanem a horvát Pag szigetén forgattak, a tenger melletti sziklás hegyeken. A The Origin és a Healing Sound mellett elhangzik a Seasons of the Soul című új daluk is, ami az eddigiekhez képest egy picit tempósabb, organikus és tribal elemekkel operál, és Antonia Vai éteri, foltronicás vokálja diszíti.

palo_live2.jpg

„Az első live session videónk, amelyet még februárban adtunk ki, egy igazi különleges élmény volt számunkra, arról nem beszélve, hogy szerencsére rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk rá, így már akkor eldöntöttük, hogy szeretnénk ismét egy olyan alkalmat, ahol a külvilágtól elzárva, a természetben zenélhetünk. A legnagyobb kihívást a videó elkészítése kapcsán a hangszereink felcipelése jelentette a sziklás hegyre, mindezt a kora reggeli órákban, báránynyájak között. Az ezt követő élmény azonban ismét egyedi és meditatív volt, így várjuk már az első koncerteket is” – mesélte a duó az új megjelenésről, amelyet ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel) maszterelt.

Nyáron több hazai és külföldi fesztiválon, és szabadtéri klubokban is elcsíphetjük a Palo Cantót, akik októberben hozzák ki debütáló nagylemezüket.

A Palo Canto tavaly novemberben jött ki első dalával, a West Winddel, amit a Middlemist Red- és Mordái-frontember Nóvé Soma mantraszerű, kántáló éneke emelt meg. Ezt követte év elején a Peyote spirituális techno-tripje, ami egyszerre repített egy indián szertartás közepére és a Burning Man fesztivál naplementéjébe, majd februárban az analóg hangzásvilágú Theta Waves, ami egy fokozatosan menetelő, hipnotikus szintetizátor-arpeggiót bontott ki. Első megjelenéseiket nemzetközi szinten is jól fogadták, elismerően írt róluk a Mixmag és az Electronic Groove magazin, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a több mint 350.000 streamnél járó West Windet. Szintén a Recorderen debütált legutóbb a Healing Sound című daluk, amiben újra Nóvé Soma énekel, áprilisban pedig a The Originnel jöttek ki.

 

Palo Canto a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/05/17/organikus_elektronika_a_horvat_tengerparton_itt_a_palo_canto_uj_live_sessionje
Organikus elektronika a horvát tengerparton – Itt a Palo Canto új live sessionje!
süti beállítások módosítása