„Nekem a Beatles és a Stones az, ami otthon sokaknak a Quimby és a Kispál” – Itt van Tim Atkins live sessionje!

2024.05.10. 11:33, srecorder

tim_atkins_live_session_artwork.jpg

Végre streamingen is felkerült Sasa Lele és a The Luckies angol-magyar frontembere, Tim Atkins szólózenekaros live sessionje, amit még tavaly nyáron vettek fel a szülei házában.

A zenekaraival ízig-vérig angol indie rockot játszó Tim 2022-ben kezdett szólókarrierbe, hogy kipróbálja az ezzel járó szabadságot, és még jobban ki tudja fejezni magát zeneileg. Ebben az évben költözött Londonba is, mert szeretett volna külföldön koncertezni (és ez szólóban volt reális), és jobban megismerni az ottani zenei kultúrát, amihez mélyebben kapcsolódik, mint a magyarhoz. „Ez nem egódolog, csupán azért van, mert angolszász zenéken nőttem fel. Bár mostanában egyre jobban érdekel a magyar nyelvű zene, nekem a Beatles és a Stones jelenti azt, amit sok embernek otthon talán a Quimby és a Kispál. Félig magyar, félig angol vagyok, de sokszor úgy tűnik, hogy igazából egyik sem, és más nyelveken jobban tudok kommunikálni. Például zenében” – mondta Tim, aki ironikus módon pont a kiköltözése előtt hozott össze egy szólózenekart Budapesten.

A Tim Atkins & the Sisters of Soulban Havasi-Hollanda György gitározik, Nagy Ábel Márton billentyűzik, Pongor Márton basszusgitározik és Stanfel Péter dobol, akikkel tavaly nyáron egy live sessiont is kihoztak a YouTube-on. „Élőben egyre jobban átjön az esszenciája annak, amit csinálok (felvételen sajnos még nem), így egy live session jó lehetőségnek tűnt, hogy az élő hangzás lemezre (vagy legalábbis az internetre) kerüljön. A nyáron ezt ki is raktuk a YouTube-ra és tök jó visszajelzések jöttek, de az élet úgy hozta, hogy csak most jutottam el odáig, hogy a streamingplatformokra is felkerüljön. A hangfelvételt jó barátunk, a szuper Makay András vezényelte Lee Olivér segítségével, a kamera mögött pedig szintén egy jó barátom, Szabó-Sipos Tamás állt.”

„Mivel most Londonban élek, ezért az otthoni brigáddal kevesebb a koncert, de remélem, hogy tudunk majd még többször is együtt zenélni. Közben Londonban egyre többet játszok itteni zenészekkel. A londoni zenekarozásnak teljesen más kihívásai vannak, de mostanra kezd összeállni itt is egy jó közösség, akivel kölcsönösen tudjuk inspirálni és biztatni egymást” – mesélte Tim.

„Különféle haknizás, sessionzenélés és kis koncertek mellett idén eddig 3 nagyobb koncertem volt. Legközelebb május 14-én játszom a Bread & Roses Pubban, ezúttal pont két magyar előadóval együtt. Az estét Csjlla kezdi folktriójával, aztán Bob Things játszik akusztikus repertoárjából, végül én, az itteni zenekarommal: ütős hangszerek, basszusgitár, mandolin és háttérének. Ha épp Londonban leszel, gyere el és köszönj be! Magyarországon legközelebb július 5-én játszom a legkirályabb helyen, a Felliniben a Római parton. Gyertek majd kiülni egy fröccsre vagy limonádéra!”

Tim első szólódala, a barátai függősége miatt aggódó And If You’ve Seen My Friend a Recorderen debütált. A Sasa Lele, akiknek a debütáló lemezét mi mutattuk be 2021 végén, nem oszlott fel, de jelenleg inaktív.

 

Tim Atkins a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/05/10/nekem_a_beatles_es_a_stones_az_ami_sokaknak_a_quimby_es_a_kispal_itt_van_tim_atkins_live_sessionje
„Nekem a Beatles és a Stones az, ami otthon sokaknak a Quimby és a Kispál” – Itt van Tim Atkins live sessionje!
süti beállítások módosítása