Sötét, izgága elektronikába mártott Coltrane-dalok – Itt van Pogár László & Sívó Dániel új kislemeze!

2024.04.18. 10:53, srecorder

sivo-pogar.jpg

Októberben oszlott fel a magyar underground fekete ékköve, a Black Bartók, novemberben egy Szomorú vasárnap feldolgozással debütált a gitáros Pogár László Sívó Dániellel (Polldarier) közös új projektje, most pedig itt a folytatás átértelmezett Coltrane-dalokkal. Premier!

„A körülbelül fél éve debütáló Szomorú vasárnap után Danival belevágtunk általunk kedvelt jazzstandardek újraértelmezésébe. John Coltrane zenéje mindkettőnk számára nagyon inspiráló, nekem az Eqiunox dal, Daninak az A Love Supreme album az egyik kedvence az életműből, ezért adta magát, hogy ehhez a két számhoz nyúljunk hozzá” – meséli Pogár László.

„Mindkettőnél koncepció volt, hogy az izgága és sötétebb tónusú elektronika mellett egy tisztább jazzgitár-hangzás maradjon. Illetve a kettőnk által összerakott zenéknél fontos vezérelv, hogy legyen egy erős filmzene-hangulata a daloknak.”

Az Equinoxban a Black Bartókban is játszó Tóth András dobol („ezúton is köszönet neki a sperűvel feljátszott témákért!”). „A mai vibráló, sokezer vágásokkal készüló videók ellenében az Equinoxhoz egy olyat klipet készítettünk, amely nyugalmat áraszt és lehetőséget ad egy négyperces elmerülésre. A borító és klip ezúttal is a Studio VAN (azon belül is Hujber Áron és Benkő Bálint) érdeme, akik már számtalan Hangmás- és Black Bartók-borítót készítettek.”

A két dalt analóg formában is lehet élvezni, mert megjelenik 7" vinyl formátumban, ami nagyon limitált példányszámban lesz kapható a Musiclandben és a Wave-ben április 20-án, a Record Store Day napján. Addig is itt a Spotify és a Bandcamp:

„NEM AKARTUK, HOGY HÉTVÉGI HOBBIZENEKARRÁ SZELÍDÜLJÖN” – BLACK BARTÓK-BÚCSÚINTERJÚ

 

Fotók: Maša Gojić (Sívó Dániel) & Papp Fanni (Pogár László).

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/04/18/sotet_izgaga_elektronikaba_martott_coltrane-dalok_itt_van_pogar_laszlo_sivo_daniel_uj_kislemeze
Sötét, izgága elektronikába mártott Coltrane-dalok – Itt van Pogár László & Sívó Dániel új kislemeze!
süti beállítások módosítása