Ők az idei Petőfi Nagylemez Program nyertesei

2024.04.09. 14:54, srecorder

236971468_152306250378698_7566422758591838210_n.jpg

Végre elkészítheti első nagylemezét a Recorder év végi listán visszatérően szereplő, matekrockos-avantpopos Berriloom and the Doom, az új Anima-lemezen is éneklő, a Sztárban sztár leszek!-döntős Széchenyi Lili, vagy épp a Dzsúdlóval is featelő Berta'Lami (nyitóképünkön), akit pár éve beválogattunk a legjobb fiatal magyar énekesnők közé.

A Petőfi Nagylemez Programot a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) indította el, és az a célja, hogy fiatal előadók profi producerekkel dolgozhassanak az első nagylemezükön. A zenészek az általuk választott producerhez jelentkezhetnek, a nyertesek egy éven át kapnak koncentrált, teljeskörű szakmai támogatást a mentoroktól, akik a zenei arculat kialakítása mellett a lemezfelvétel technikai megvalósításában is segítenek nekik.

Az idei győztesek között vannak underground és mainstream előadók is; a műfaji skála a modern metáltól a népzenén és electro-folkon át a popig terjed. A bevezetőben említetteken túl ők készíthetnek még nagylemezt a 2024-es programban: Calli, Colocasia, Dream Of Insomnia, Gombkötő Sára, Itinera, Pannasofia, Pennhurst. Emellett kislemezes különdíjban részesült æriké, biankahaidu, GID, Szathmáry Ádám és Sándor Szofi is.

„A KAMUELŐADÓK MA MÁR NEM MENNEK” – SOMOGYVÁRI DÁNIEL-INTERJÚNK

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei között ott van például Dzsúdló állandó alkotótársa, Tembo, valamint az Azahriahtól ByeAlexig a legnagyobb popsztárokkal dolgozó Somogyvári Dani, továbbá  Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Kozma Kata, Simon István, Stámusz Ferenc, Szabó Zé és Vári Gábor.

nyitókép: Bencze Blanka

https://recorder.blog.hu/2024/04/09/ok_az_idei_petofi_nagylemez_program_nyertesei
Ők az idei Petőfi Nagylemez Program nyertesei
süti beállítások módosítása