Ethno Hungary: egyedülálló nép- és világzenei alkotótábor a Balatonnál

2024.03.29. 07:51, srecorder

ethnohungary2.jpg

Pár napig még lehet jelentkezni az Ethno Hungary-re, amit idén is a balatonboglári Babel Campben tartanak nemzetközi résztvevőkkel.

Április negyedikéig várja a jelentkezéseket a harmadik Ethno Hungary nemzetközi zenei alkotótábor, melyet május 10. és 18. között rendeznek meg Balatonbogláron. Népzenei-világzenei érdeklődésű, 18-30 év közötti, multikulturális közegbe vágyó zenészeknek ott a helye! Hangszeres megkötés nincs, színpadi tapasztalat nem szükséges, alapszintű angol nyelvtudás ajánlott, a felső korhatárban pedig rugalmasak a szervezők.

Az itthon egyedülállónak számító táborban a világ különböző országaiból érkező zenészek tanítják meg egymásnak népzenei kultúrájuk egy-egy szabadon választott dalát és közösen hangszerelik meg azokat. Ebben zenei mentorok segítik őket, de a tanári szerep és minden döntéshozatal a zenészeké, akik a táborban új zenei készségeket sajátíthatnak el, más szemszögből tekinthetnek zenei örökségükre, és fejleszthetik a hangszeres technikai és dalszerzési eszköztárukat.

ethnohungary.jpg

A zenei workshopok és próbák mellett sokféle interkulturális program és hajnalba nyúló szabad örömzenélés, jam session várható a balatonboglári Babel Camp művészeti alkotóbázison, magas színvonalú vendéglátás mellett.

Az egyhetes alkotófolyamat végeredményét, vagyis a kész repertoárt két alkalommal mutatja be a zenekar: május 16-án este a Babel Campben, május 17-én pedig a budapesti Akvárium Klubban, ahol a a csavaros népi popzenét játszó Góbé előzenekaraként lépnek fel.

A táborról részletes információ és jelentkezési link ide kattintva érhető el. Jelentkezési határidő: április 4. Kedvcsináló videókat találsz az Ethno Hungary YouTube-csatornáján, további hírek a program közösségi média oldalain (Facebook, Instagram).

Ilyen volt két éve az első Ethno Hungary:

Ez pedig a táborzáró koncert tavalyról:

https://recorder.blog.hu/2024/03/29/ethno_hungary_egyedulallo_nep-_es_vilagzenei_alkototabor_a_balatonnal
Ethno Hungary: egyedülálló nép- és világzenei alkotótábor a Balatonnál
süti beállítások módosítása