Paul McCartney halott? Itt a Carson Coma új dala!

2024.03.22. 13:14, srecorder

carson-coma-2024.jpg

Beatles-konteókra és viccesen gagyi Ed Wood-sci-fikre is reflektál a Carson Coma új és egyik legromantikusabb dala. A Paul McCartney halott? és a Beton.Hofival közös, nemrég megjelent Frida Kahlo élőben a zenekar első arénakoncertjén és egyben ötödik születésnapi buliján debütál majd április 6-án az MVM Dome-ban.

A Paul McCartney halott? fekete-fehér klipjében a zenekar tagjai megidézik az ‘50-es évek híresen rossz sci-fijeit, filmes bakikkal és táncoló űrlényekkel. „A dal címe a Paul McCartney halott elnevezésű konteóból adódik, miszerint a neves zenész 1966-ban elhunyt és a Beatles fennmaradása érdekében egy dublőrrel helyettesítették. A különféle összeesküvés-elméletekre reagáló refrén mellett egyébként egy szerelmes számról van szó, az egyik eddigi legromantikusabb Carson Coma-dalról. Félresikerült egyéjszakás kalandok, laposföldhívők, szétvert barcelonai lakások, megérkezés” – meséli a dalról Héra Barnabás, a zenekar dobosa, néha énekese és gitárosa. „Régóta szerettünk volna már egy fekete-fehér klipet, ez ennek szellemében pedig az 50-es évek rossz sci-fi filmjeire utal, tele az Ed Wood-féle bakikkal.”

A videót Fekete Xénia rendezte, a dal pedig rajta lesz a Carson Coma készülő ötödik nagylemezén, a Beton.Hofival közös Frida Kahloval együtt, amihez nemrég a zenekar első nagy slágerének, az Én még sohasem-nek a videóját is jegyőz, nem mellesleg Beton.Hofi állandó munkatársa, Miki357 rendezett klipet. A Frida Kahloról a frontember Fekete Giorgio ezt mesélte: „A dal a klasszikus magyarországi mainstream hírességek (valóságshow-győztesek, X-Faktor zsűri, stb.) iránti megvetésemről szól, Frida Kahlo (aki viszonylag ismeretlenül halt meg) és férje, Diego Rivera, korának elismert művésze példáján keresztül. Hosszú távon az igazi tehetség mindig kifizetődik – még akkor is, ha addigra a művész már rég halott. Legalábbis remélem, lol.”

A videó látványvilágáért Cseh Renátó felelt, aki a Budapesten forgatott, négy Oscar-díjas Jorgosz Lantimosz-őrület, a Szegény párák látványán is dolgozott.

Szintén relatív friss hír, hogy a Carson Coma MVM Dome-os koncertje nem csak azért lesz különleges, mert 360 fokos körszínpadon játszik majd a zenekar, hanem mert egésznapos szülinapozásra készülnek. A Telekom Electronic Beats már déltől olyan előadókkal hangol a bulira az épület előtti téren, mint Hegedűs Józsi, aki 2022-ben volt egyszálgitáros előzenekara a CC-nek, a Szelektorban feltűnt, okos-jazzes elektropopot játszó Flanger Kids, Agata Angilella és zenekara, a Damara, a Giliszta, a Csillagrablók és a hari_drama sokszínű zenésze, Fodor Dávid és a Carson Coma első Palántaprogramját megnyerő Telehold zenekar.

A koncertek mellett kvízzel, fotófallal és zenekari mörcsökkel várják a legnagyobb carson komákat, az estére való frissentartást étel- és italpultok garantálják. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

fotók: Komróczki Dia

https://recorder.blog.hu/2024/03/22/paul_mccartney_halott_itt_a_carson_coma_uj_dala
Paul McCartney halott? Itt a Carson Coma új dala!
süti beállítások módosítása