Vedd fel ingyen az első nagylemezed! Tehetségkutató programot indít a Carson Coma

2023.11.02. 14:21, srecorder

carson-coma-palantaprogram.jpg

Az ötödik születésnapját ünneplő zenekar az I. Carson Coma Palántaprogramban egy kezdő zenekarnak biztosít stábot és stúdiót, hogy ingyen felvehesse az első nagylemezét.

„Öt évvel ezelőtt az útkeresés sűrűjében vettük fel az első nagylemezünket a Hangfoglaló Program Induló előadói támogatásának segítségével. Majdnem a teljes összeget hangfelvételre, keverésre, masterelésre költöttük. Kezdő zenekarként, állami támogatás nélkül szinte lehetetlen profi körülmények között hangfelvételt készíteni. Ebben szeretnénk segíteni az I. Carson Coma Palántaprogram nyertesének, ezzel is támogatva a jövő tehetségeit, hogy öt év múlva, az első csarnokkoncertjükön együtt emlékezhessünk vissza arra a bizonyos első lemezfelvételre” – meséli Héra Barnabás, a zenekar dobosa.

„EGYRE JOBBAN ÉLJÜK EZT A ZÚZÓSABB HANGZÁSVILÁGOT” – CARSON COMA-INTERJÚNK

„Noha a zenei mainstream az elmúlt években több új, izgalmas fordulatot vett, az általánosságban elmondható, hogy mind itthon, mind világszinten egyre kevésbé jellemző, hogy gimnazista fiúk-lányok zenekarba tömörülve vágnak neki a zenei karriernek. Ezért is szeretnénk az elmúlt években magunkra szedett tapasztalattal és infrastruktúrával egy fiatal, pályakezdő zenekart segíteni egy ingyen lemezzel, hogy visszaadhassunk annak a közegnek, akiktől ennyit kaptunk” – tette hozzá Fekete Giorgio.

A Carson Coma 2023-ban. Fotó: Komróczi Diána.

Pályázati feltételek a jelentkezők számára: fiatal, többtagú zenekari formációnak kell lenniük; nem rendelkezhetnek kiadói háttérrel; nem rendelkezhetnek már megjelent nagylemezzel; 3 darab még kiadatlan demó beküldése szükséges, amelyek a leendő nagylemez részét képezik majd. Jelentkezési határidő: 2023.12.15.

A nyertes zenekarnak lemezpremier lehetőséget biztosít az újonnan különálló rovatként létező Telex After, valamint zenekari fotózást Komróczki Diána és az Expo Studio, a lemezüket pedig a Carson Coma stúdiójában vehetik fel, ahol többek között az Immunissá válunk, a Kék Hullám Kemping vagy az Én Még Sohasem felvételei is készültek. További részletek itt.

A jelenleg Európában turnézó, eddig teltházas koncerteket adó Carson Coma zenekar 2024. április 6-án az MVM Dome-ban ünnepli ötödik születésnapját és bízik abban, hogy a program által kiválasztott tehetségeket is sikerül elindítani ezen az úton.

https://recorder.blog.hu/2023/11/02/vedd_fel_ingyen_az_elso_nagylemezed_tehetsegkutato_programot_indit_a_carson_coma
Vedd fel ingyen az első nagylemezed! Tehetségkutató programot indít a Carson Coma
süti beállítások módosítása