Így különböznek az egyformák – Megérkezett Majré új dala

2024.03.21. 10:03, srecorder

majre_mehringer_sosehol_egyformak2_kredit_marosi_marcell.jpg

Az Egyformák a legújabb dal Majré készülő debütalbumáról, amely Mehringerrel és sosehollal együtt készült.

A dalt Maier Peti, azaz Majré és a sosehol néven alkotó Illés Ferenc producer rakták össze közösen. „Átmentem Ferihez, aki elkezdett dolgozni ezen az alapon. Eleinte még nem annyira éreztem, de úgy voltam vele, hogy valamit mégiscsak megpróbálok kitalálni rá. Ha elsőre nem sikerül dallamot írni, általában el is engedem, most először fordult elő velem, hogy újra nekifutottam. Elengedtem magam és elkezdtem dúdolgatni, ami pedig ebből lett, mindkettőnknek nagyon tetszett. Fel is vettük a demót, hazafele menet pedig vagy tízszer meghallgattam” – mondta Majré az Egyformák születéséről. A dalhoz eredetileg női közreműködőt szerettek volna, de végül máshogy alakult. „Feri megmutatta Marcinak, én pedig egyszer csak arra eszméltem, hogy létrejött egy csoport, amibe már küldött is egy verzét és egy gitártémát” – mesélte a HOLDUDVAR hiphopkollektívából is ismerős Majré.

„Máshogy írtunk Marcival, ő nagyon szókimondó, direkt és nyers, az én részem ezen a dalon szerintem inkább analitikus és rezignált jellegű. Nem tudtam, ezek hogyan találkoznak majd egymással, aztán Feri rávilágított, hogy ez a kétféle attitűd dinamikusabbá teszi a dalt. Az alap viszonylag monoton, de az egymástól nagyban különböző soroktól mégsem egyhangú” – fogalmazott Majré, aki elmondta azt is, emellett miért örült még Marcinak: „A generációja egyik legjobb hangjának tartom és nagyon karizmatikus előadónak. Azt is különösen szeretem, amikor a végén együtt énekelünk.” Az Egyformák producerével hasonlóan jó élmény volt a közös munka: „Nagyon zökkenőmentes és inspiráló volt együtt dolgozni Ferivel. Ebben a szakmában nem magától értetődő, hogy valaki ilyen alázattal gondoz egy dalt, éreztem, hogy neki is fontos az egész” – mondta Majré.

Az Egyformákhoz egy klip is készült Pál Ákos rendezésében a Nyolcésfél egyik zöld szobájában – igazodva Majré öltönyéhez –, ezzel a már ismerős univerzum két új karakterrel épül tovább. Tavaly nálunk debütált a Szabadon is, Majré szokatlanul pozitív hangvételű dala, amit Dzsúdló producerével, Temboval rakott össze, a kipjét pedig Daniel Radcliffe legbizarrabb vígjátéka, a Swiss Army Man ihlette.

„HÓNAPOKIG RÁ SE MERTEM KATTINTANI” – MAJRÉ ÉS A HOLDUDVAR KEDVENC 2023-AS ZENÉI

 

Majré a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Fotó: Marosi Marcell.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/21/igy_kulonboznek_az_egyformak_megerkezett_majre_uj_dala
Így különböznek az egyformák – Megérkezett Majré új dala
süti beállítások módosítása