„Ennyi emléket még sosem bújtattam el a számokban” – Megjelent Beton.Hofi trilógiazáró albuma, a 0

2024.03.08. 10:15, srecorder

bh_nulla_cover.jpg

Nőnapon, azaz ma, március 8-án jött ki Beton.Hofi harmadik, 0 című mixtape-je, amely egyben a trilógia befejező epizódja is. A két Fonogram-díjat és több platinát hozó elődök, a comic sins és a 2022-es Playbánia, illetve a Bagira-éra után turnék és viszonylag hosszabb alkotói időszak következett. A 0 egy éven át készült, a mixtape dalai élőben először április 13-án, Beton.Hofi MVM Dome-nagykoncertjén szólalnak meg.

„A 0-át a szeretteimnek, a barátaimnak és az időközben elhunyt mamámnak dedikálom. A koncepcióm az volt, hogy igyekezzek a bennem lévő érzésekről minél részletesebben, kifejezőbben közvetíteni, anélkül, hogy karakteren kívülre kerülnénk. Talán ennyi emléket, ilyen részletességgel sosem bújtattam el a számokban. Igyekeztem annyi réteget pakolni, hogy a rajongók számára továbbra is megmaradjon a szórakozás és időtálló befejezést kapjanak a korábbi zenéink” – meséli Beton.Hofi.

„Itt is van a DAY-sorozatnak egy az eddigieknél hosszabb része, a DAY 0, és néhol felismerhető, hogy egyes trekkekhez melyik elődök tartoznak. Így, hogy teljes a trilógia, kíváncsian várom, milyen playlist-mutációk lesznek, mert innentől az a kirakós is megnyílt. A kritikus pontokon rengeteg támogatást és szeretetet kaptunk saját közösségünktől és a hallgatóinktól egyaránt. A producer, Chris nevében is mondhatom, hogy talán ez az eddigi leginkább kísérletező, legkomplexebb projekt, amiben életemben részt vettem. Más embernek látom magam a tükörben ahhoz a ponthoz képest, ahogy elkezdtem befejezni és összehúzni ennyi történetet. Sosem dolgoztam még producerrel ennyire szorosan együtt. Sokat tanultam a zenéről ismét. Az utolsó hetekben már konkrétan technikailag bent éltünk a stúdióban. Olyan volt, mint egy beköltözős hip-hop reality, természetesen kondi, szoli és mosoda nélkül. A lemez utolsó sorát 00:00-kor vettem fel március 2-án.”

„EZ A FAJTA LÁNG ONE IN A MILLION” – ANUBII$ KEDVENC 2023-AS ZENÉI

A 0 című mixtape hangzásvilágáért a szintén erdélyi származású, de produceri munkásságát Londonban kezdő ANUBII$ felelt. Rajta kívül a zenéken többek között Hundred Sins, a toldyuuso, Dom Beats, Dan Pinto (Wavy kollektíva), alprite, Kovács Gerrison, Baba Aziz, Miller Dávid, NoOne és dj bestbars gondolkodott. A borítót Miki357 fotózta egy legendás római kiránduláson, az utómunka és a tracklist is az ő munkája. A lemezen 18 dal és két átvezető van (A MEGOLDÁS INTERLUDE / VEZÉR SKIT), és néhány szám még így is lemaradt az albumról, vagy az utolsó percekben változott, ezért az sem kizárt, hogy jön majd egy deluxe verzió is a közeljövőben.

bh_nulla_cover_back.jpg

A lemezt április 13-án az MVM Dome-ban mutatja be Beton.Hofi. „Úgy érzem magam, mintha egy rab lennék, amióta nem találkozom a közönségemmel ebben a közelségben, és várom, hogy halljam és lássam a szemeimmel, amikről a stúdióban fantáziáltunk, miközben tervezzük a dalokat. Úgy érzem, hogy láttam ezt a pillanatot, ahogy jön felém a labda. Ez lesz az eddigi legfontosabb show-m, minden létező értelemben.”

ROLL PAPÍR ÉS MUSKÁTLIK – SIMON MÁRTON MEGFEJTI BETON.HOFI DALSZÖVEGEIT

Beton.Hofi: Magyarország-Magyarország 0-0 (A meccs előre el van döntve)
Helyszín: MVM Dome
Időpont: 2024. április 13. 19.30
Belépő: 9990-16990 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/03/08/megjelent_beton_hofi_trilogiazaro_albuma_a
„Ennyi emléket még sosem bújtattam el a számokban” – Megjelent Beton.Hofi trilógiazáró albuma, a 0
süti beállítások módosítása