Súlyos és meglepő – Itt van két szám a Grand Mexican Warlock Zene Háza-koncertjéből

2024.03.06. 14:04, srecorder

gmw_live_zenehaza_foto_-gabxtoth.jpg

„Ez egy olyan helyszín, amit ösztönösen megtisztelsz, nem hangoskodsz, nem káromkodsz, nem matricázod szét a retyót és nem pisálsz mellé.”

A progresszív-pszichedelikus zenét meglepő és súlyos riffekkel játszó Grand Mexican Warlock tavaly tért vissza pár év kihagyás után, EULOGY című új lemezét a Magyar Zene Házában mutatta be novemberben, amiről (stílusosan fekete-fehér) felvétel is készült. Erről debütál most az első két dal, a The Perfect Prophet és az Unfulfilled.

„Nem sűrűn játszik a zenekar ennyire exkluzív helyen, úgyhogy nagy örömmel fogadtuk a Zene Háza felkérését. Mi a lepattantabb klubokban érezzük igazán otthonosan magunkat, ahhoz képest ez egy elég másik világ, elegánsabb, patinásabb, olyan helyszín, amit, ha ott vagy, ösztönösen megtisztelsz, nem hangoskodsz, nem káromkodsz, nem matricázod szét a retyót és nem pisálsz mellé. Kicsit mintha színházban lennél. A hatalmas távirányítható színpad, az üvegfalak, a nagy hangversenyzongora, a fantasztikus technika mind olyan elemek, amik zavarba ejtik az embert. Talán az átlagosnál picit jobban be voltunk szarva, főleg az elején, de aztán hamar komfortossá vált és szerintem egy remek buli kerekedett belőle. Rendhagyó módon két részre bontottuk a repertoárt, az első felvonásban bemutattuk az új lemezt, majd kis szünet után jöttek a régi dalok. Úgy gondoltuk, hogy ez az esemény megérdemli, hogy megörökítsük, ezúton is köszönet mindenkinek, aki részt vett az anyag elkészültében!" – mondta a gitáros-zenerkarvezető, Szabó László.

A hangot Gődér Csaba rögzítette, a keverést-masteringet Kolozsi Péter végezte a Budakeszi KitchenRoom Stúdióban. A képfelvételt a PUR E producerelte és Tarczy Tamás vágta össze. A zenekar az idei évet egy klubkoncerttel indítja március 22-én a Turbinában, előttük a Choke City melegíti a színpadot. Jegyek itt, Facebook-esemény errefelé.

Grand Mexican Warlock eredetileg Szabó László szólóprojektjének indult 2009-ben, tagjai olyan zenekarokban váltak ismertté, min az Idoru, a Subscribe, a Shell Beach, a Jazzékiel vagy a Blind Myself. 2010-es debütáló lemezükről, az Aeons-ról írtunk kritikát, de mutattunk be tőlük forradalmi klipet és stúdiókoncertet, belenéztünk Szabó Lac lemeztáskájába, az újjáalakulást és a visszatérő lemezt pedig nagyinterjúban veséztük ki Laccal és Undosszal.

 

Grand Mexican Warlock a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Tóth Gábor (Gabxtoth).

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/06/sulyos_es_meglepo_itt_van_ket_szam_a_grand_mexican_warlock_zene_haza-koncertjebol
Súlyos és meglepő – Itt van két szám a Grand Mexican Warlock Zene Háza-koncertjéből
süti beállítások módosítása