Táncoltatós-vigyorgós őrület – Itt a Chaos Chips és Co Lee közös dala, a Wait A Minute

2024.02.23. 09:13, srecorder

chaos-chips.jpg

Kisebb kihagyás után újjáéledt WaTa és Mr. MSTRS duója, a Chaos Chips, akiktől még tavasszal kijön egy hi-energy / hi-speed house EP – erről debütál most elsőként a Co Lee-vel közös Wait A Minute.

A Chaos Chips az utóbbi időben nagyot menő, bongorral, Solére-rel, Chris Villonnal vagy a Wavy-vel is sokat dolgozó WaTa, valamint a Balek MC-ként és Mr. MSTRS-ként is ismert Fejes Sándor house-os projektje. A kezdeti időkben a dobgépekre/samplerekre/szintikre épülő live szettük volt a fókuszban, amivel bejárták a legtöbb budapesti klubot, pár fesztivált (VOLT, Kolorádó, Kattarzis, Roots feszt.), de nyitottak már a Mörknek, az Amoebának, OIEE-nek és a FVLCRVM-nak is. Alkotóként részt vettek a Slow Village és Perrin közös trekkjében, a Lesz Nyárban, aminek később elkészítették a nagyon-house remixét is, valamint producerekként szerepeltek a Dalfutárban.

A Chaos Chips eddig két kislemezt adott ki, „a funky-house űrhajón utazó” Dog Days-t (2021), két éve pedig a Souljah / Limes-t, aminek egyik dalában Sena énekel. Most egy rövidebb pihenő után újra aktivizálták magukat, és még nyár előtt kijönnek egy 4 számos EP-vel, amin több ismerőssel is találkozhatunk a hazai hiphopszíntérről – elsőként az aktuális Recorder címlapján virító Co Lee-vel a Wait A Minute-ben.

„Co Lee gyakran megfordul a Karmatik stúdió háza táján, a Wait a Minute vokáljai is egy hajnali Karmatik sessionön születtek meg, akkor még egy jóval lassabb beatre. Mikor később elővettük újra a demót, akkor kezdtük tempóban és minden tekintetben a végletekig tolni a trekket, így született meg ez az over-the-top őrület” – mondta WaTa, aki azt is elárulta, hogy az egész EP hi-energy / hi-speed house lesz, sok rappel és táncoltatós-vigyorgós elemekkel.

 

Chaos Chips a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Őrsi András

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/02/23/tancoltatos-vigyorgos_orulet_itt_a_chaos_chips_es_co_lee_kozos_dala_a_wait_a_minute
Táncoltatós-vigyorgós őrület – Itt a Chaos Chips és Co Lee közös dala, a Wait A Minute
süti beállítások módosítása