Király Linda 2007-es amerikai számából mintázott a kritikuskedvenc R&B-énekesnő

2024.02.23. 08:11, RRRecorder

erika_de_casier_kiraly_linda.jpg

A Darkchilddal készült Can't Let Go zongorája a menő Erika de Casier számának központi motívuma.

Erika de Casier dán* énekesnő az ezredforduló körüli R&B-hez nyúl vissza, triphopos, breakbeates megoldásokkal fűszerezve a stílust. Előző, Sensational című lemeze (az első, ami a 4AD kultkiadónál jött ki) komoly kritikai sikert aratott, a Recorder 2021-es listáján is szerepel mint szerzőnk, Velkei Zoltán kedvence.

A harmadik, Still című album most jelent meg a 4AD gondozásában, az első kritikák kedvezőek, és olyan vendégek szerepelnek az egyes dalokban, mint Shygirl, Blood Orange, They Hate Change. Továbbá hangminta formájában Király Linda 2007-ben megjelent számának zongoramotívuma; ez az albumot felvezető Lucky single-ben hallható. Ezt a számot a magyar énekesnő az R&B egyik legnagyobb legendájával, Rodney "Darkchild" Jerkinsszel készítette, de mint közismert, az amerikai befutást nem hozta meg neki.

A single-ként januárban megjelent Lucky a Spotify-on már átlépte a félmilliós határt; Király Linda dala 200 ezer fölött jár.

* Erika de Casier Portugáliában született, édesanyja Belgiumból, édesapja a Zöld-foki Köztársaságból származik, nyolcéves volt, amikor Dániába költöztek.

https://recorder.blog.hu/2024/02/23/kiraly_linda_2007-es_amerikai_szamabol_mintazott_a_kritikuskedvenc_r_b-enekesno
Király Linda 2007-es amerikai számából mintázott a kritikuskedvenc R&B-énekesnő
süti beállítások módosítása