Dühös bantu punkokkal és török pszichedelikus popdívával jön az idei Budapest Ritmo

2024.02.02. 16:42, srecorder

gaye-su-akyol.jpg

Olasz kalózok, talharpázó észt professzorok és az afro-pop atyja is játszik április 11. és 13. között a Budapest Ritmon, amelynek nagy dobása kétségkívül Gaye Su Akyol fellépése lesz, aki 6 év után, egy kihagyhatatlan lemezzel tér vissza Budapestre.

Az afro-pop atyjának tartott Salif Keita, a walesi hárfán játszó Cerys Hafana, a dél-afrikai bantu punkos BCUCés az olasz költő, trubadúr és aktivista Luca Bassanese is ott lesz idén a Ritmon, ahol észt nu-folkot játszik majd a Puuluup, és afro-francia sanzonok szólalnak meg Gérald Toto bársonyos hangján. Ágoston Béla és zenekara a bolgár etnojazzes Theodosii Spassovval fuzionál, fellép a beskatulyázhatatlan, elmetágító zenét játszó Decolonize Your Mind Society, az idei Ritmo-film főszereplői pedig a Dalinda a capella trió énekesnői lesznek, akiknek koncertjét egy rendhagyó filmperformansz kíséri majd a Blogotheque-alapító Vincent Moon rendezésében.

És hát nem érdemes kihagyni a török népi dallamokat pszichedéliával, szörfrockkal és más gitárzenékkel beoltó, igéző hangú Gaye Su Akyolt, aki az Altin Gün mellett a török psych-revival másik legfontosabb előadója. 2017-ben játszott a Szigeten, egy évvel később pedig a Meszecsinkával közös koncertet adott a Müpában, a Ritmora pedig nagysikerű, Anadolu Ejderi című lemezével érkezik április 12-én az Akvárium Klubba, amely az év albuma lett tavaly a mérvadó Worlds Music Charts Europe-on, és amiről Jehan Paumero, a Psycho Mutants gitárosa és a francia székhelyű aggregátor cég, a Believe közép-kelet-európai főnöke is megírta nekünk, milyen bombaerős lemez a maga műfajában.

A Budapest Ritmo fellépőiről további infó itt, jegyek itt, Facebook-esemény errefelé.

https://recorder.blog.hu/2024/02/02/duhos_bantu_punkokkal_es_torok_pszichedelikus_popdivaval_jon_az_idei_budapest_ritmo
Dühös bantu punkokkal és török pszichedelikus popdívával jön az idei Budapest Ritmo
süti beállítások módosítása