Várod, hogy teljen a kurva élet – Szegelős instruval jelentkezik a makrohang

2023.12.01. 10:21, srecorder

makrohang.jpg

Újabb dallal jön a januári 11-i turbinás koncertje előtt a hat év hallgatás után újra aktív, a tizes években sok európai fesztivált is megjárt instrumentális zenekar. Bár a hiátus alatt több sikeres zenekarban is játszottak a tagok (Czirják Tamás – dob – a Jazzboisban, Gyányi Marcell – basszusgitár – a New Fossilsban és a Dresch Quartetben, valamint Nagy Gergő – gitár), a makrohang pótolhatatlan hiányt keltett bennük.

Most megjelenő dalukat, a HEAVYWAIT-et a várakozás nyomasztó feszültsége ihlette, amit perkusszív gitárokkal, sűrű basszusokkal és szegező, nyomasztó dobokkal zeneileg is igyekeztek megfogni. A dal szerkezetében követi a zenekartól megszokott, ódaszerű építkezést, ahol egymással kapcsolatban álló, de más-más témák követik egymást, folyamatosan egymásra épülve, míg aztán egy főtéma kibontásával el nem ér a katarzisig. A számhoz ANTISTATIC készítette az artworkot, és a Morotva Records gondozásában jelenik meg:

Ezt a dalt az a nyomasztó feszültség inspirálta, amikor valami számodra fontos dologra kell várnod, és semmit nem tudsz tenni, csak várni. Megvárni, hogy elmúljon, hogy írjon, hogy jelezzenek, hogy történjen valami. Ezt a nyomasztó feszültséget próbáltuk elkapni a címmel meg a zenével is. Ezt a dalt egyébként még majdnem 9 éve írtuk a Lehel téren, és az akkor megjelenő, végül el nem készült lemezre került volna rá. Most egy-két kisebb módosítással újra felvettük és végre megjelenik, szóval így a dal eredettörténete is passzol a címhez” – mesélte Gergő.

makrohang_heavywait_1920x1920.jpg

A makrohang legközelebb január 11-én játszik a Turbina nagytermében, ahol a Bartha Márk fénytervezésével kiegészült teljes koncertműsorukat adják elő. A koncertezés mellett pedig új számokon és új lemezen is dolgoznak, és a tervek szerint még decemberben kiadják a HEAVYWAIT day/night, azaz gyorsított és lassított editjeit. A visszatérés utáni első dalukat, a DIS-t itt tudod meghallgatni.

A januári Turbinás koncertre az esemény itt, jegyek pedig itt találhatóak.

„VISSZAJELZÉS, HOGY JÓ ÚTON VAGYUNK” – MAKROHANG-INTERJÚNK 2014-BŐL

 

makrohang a Facebookon. Instagramon.

nyitókép: iambarnie

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/12/01/varod_hogy_teljen_a_kurva_elet_szegelos_instruval_jelentkezik_a_makrohang
Várod, hogy teljen a kurva élet – Szegelős instruval jelentkezik a makrohang
süti beállítások módosítása