Forest Swords újra Budapesten!

2023.11.22. 08:33, srecorder

forest_swords_bolted_press_2023_print_hi_res.jpg

Bő fél évvel az INOTA Fesztiválos fellépése után ismét visszatér Magyarországra a Ninja Tune kiadó gondozásában is alkotó, angol elektronikus producer és előadó, Forest Swords. Március 16-án ezúttal az A38 Hajóra érkezik Bolted című legújabb albumával.

Egyszerre felemelő és sötét, melankolikus és eufórikus, felpörgető és ellazító. Forest Swords, a Liverpoolban született Matthew Barnes experimentális elektronikus szólóprojektjére az összes jelző igaz. Gyakran keveri a digitális elemeket akusztikus hangszerekkel, sokdimenziós ambient atmoszférát teremtve.

Idén októberben hosszabb kihagyás után megjelent új albuma, a Bolted eltér az eddigi dallamosabb világától és visszahozza az első megjelenéseire jellemző diszharmonikusabb, white noise-szerű hangzást. 2017-es Compassion című albumához képest sokkal sötétebb és feszesebb, tele kísérteties, ködös vokálokkal és torz ütemekkel.

„GONDOSKODNI A BARÁTAINKRÓL” – FOREST SWORDS-INTERJÚNK

Matthew Barnes nemcsak saját zenei anyagán dolgozik, hanem számos közreműködésben is részt vesz. Björknek, Anohninak és Neneh Cherrynek készített remixeket, és Ellie Goulding Start című számában is társproducerként vett részt. Több vizuális és művészeti projektben is kibontakoztatta már kreativitását. A Sundance-díjas Ghosts of Sugar Land című dokumentumfilm soundtrackjét, a drónokkal forgatott The Machine Air zenéjét írta, és a Norvég Nemzeti Balett Emma Portner által koreografált előadásához is készített zenét.

Bolted című albumából és korábbi dalaiból összeállt műsorával most Európa nagyvárosait járja, március 16-án ezzel a rendhagyó szettel tér vissza Budapestre.

Forest Swords
Helyszín: A38 Hajó
Időpont: 2024. március 16. 23.30
Belépő: 3990 Ft (early bird), 4990 Ft (elővételben), 5990 Ft (helyszínen)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/11/22/forest_swords_ujra_budapesten
Forest Swords újra Budapesten!
süti beállítások módosítása