Álomképekbe vesző rave vibe-ok és pasztorál ambientek. Lukid: Tilt (lemezkritika)

2023.11.09. 12:55, vferi

lukid_1.jpg

Visszatért Lukid és azt vizsgálja, hogy ma producerként miként formázná legkorábbi alkotói ötleteit. Ez a kritika először a Recorder magazin 108. számában jelent meg.

Mielőtt lett volna a Rezzett, Luke Blair, a duó aktívabb fele Lukidként jegyzett zenéket. Actress régi kiadóján, a Werk Discsen jelentek meg az albumai (aztán egy a Ninján is), majd 2012 után jobbára hibernálta a projektet, és csak egy-két EP erejéig szedte elő az elmúlt tíz évben.

A Tilt című visszatérés saját elmondása szerint annak vizsgálata, hogy ma producerként miként formázná legkorábbi alkotói ötleteit, melyekkel jobbára azt a különleges hangzást kereste, ahol a poszt-detroiti techno, a modern brit klubzene és az absztrakt, texturális improvizációk érnek össze. Az álomképekbe vesző rave vibe-okat és pasztorál ambienteket hallgatva több ponton érződik, hogy az idők során mások is csatlakoztak e kutatáshoz: a Shotta Tapes és a Young kiadók teljes katalógusokat építettek rá, míg Mica Levi ki tudott törni vele a niche-ből.

lukid.jpgElőadó: Lukid

Cím: Tilt

Kiadó: Glum

Megjelenés: 2023. október 6.

Műfaj: absztrakt, elektronikus, leftfield

Kulcsdal: Belly 1

 

 

8/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2023/11/09/alomkepekbe_veszo_rave_vibe-ok_es_pasztoral_ambientek_lukid_tilt_lemezkritika
Álomképekbe vesző rave vibe-ok és pasztorál ambientek. Lukid: Tilt (lemezkritika)
süti beállítások módosítása