Pénteken Chiki Liki Tu-a és düBel az A38 Hajón!

2023.10.09. 15:22, srecorder

chiki.jpg

Szürreális szövegek, lendületes alterrock és felforgató tánczene: október 13-án visszatér a Hajó színpadára Szlovákia talán legfontosabb alterzenekara, a Chiki Liki Tu-a. Anno sokat koncerteztek itt a Másféllel is, most Seki új zenekara, a düBel meghívására jönnek négy év után újra Budapestre. 

Az 1995-ben alakult Chiki Liki Tu-a igazi jelenség, eredeti, sodró alterrockkal és fanyar humorú, szatirikus tánczenével. A '90-es és 2000-es években sokat játszottak Magyarországon a Másfél, a Korai Öröm és a colorStar társaságában, akik a korszellemhez igazodva megnyitották a határokat a szlovák, a cseh és a lengyel, majd később a francia és a belga zenék felé, és keresték a szellemiségükben rokon zenekarokat. A legendás szlovák trió azóta is aktív, és változatlanul lendületes, legutóbb két éve jöttek ki új lemezzel, élőben pedig jobbak, mint valaha: nem érdemes kihagyni a koncertjüket.

WEÖRES SÁNDOR TALÁLKOZÁSA AZ ŰRDISZKÓVAL: ITT A DÜBEL ELSŐ KLIPJE

Pláne, hogy a Másfél volt basszusgitárosa, Hegedűs János-Seki új zenekarát, a progresszív űrdiszkós düBelt is megnézhetjük előtte, akik 2022 elején mutatkoztak be (a Recorderen is), azóta rendszeresen koncerteznek, jelenleg pedig az első lemezükön dolgoznak Puha Szabolcsnál a Record Low Studioban. Lassan, de biztosan írják az új dalukat, és közben Legát Tiborral is dolgoznak egy különleges műsoron (a korai Kézi Chopin-szerzeményeiből dolgoznak át néhányat düBeles formában), amit a tervek szerint jövő tavasszal adnak majd elő. Előtte pedig két barátzenekarral, a Grabanccal és a Ritmiklifttel kezdenek kisebb koncertsorozatba, és játszanak ismertebb budapesti helyszíneken klubszerűen, havi rendszerességgel.

Chiki Liki Tu-a, düBel
Helyszín: 
A38 Hajó
Időpont: 
2023. október 13. 19.00
Belépő: 
3000 Ft (elővételben), 4000 Ft (helyszínen)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/10/09/penteken_chiki_liki_tu-a_es_dubel_az_a38_hajon
Pénteken Chiki Liki Tu-a és düBel az A38 Hajón!
süti beállítások módosítása