Novemberben Swans-koncert lesz Budapesten!

2023.05.24. 11:44, srecorder

swans.jpg

Hét év után visszatér Budapestre Michael Gira minden túlzás nélkül legendás együttese. A Swans november 4-én lép fel az Akvárium Klubban.

Michael Gira experimentális rockzenei formációja eredetileg 1982 és 1997 között működött, majd hosszabb szünet után 2010 januárjában tértek vissza újabb modern klasszikus lemezekkel, monumentális szerzeményekkel, élőben irdatlan hangerővel. Koncertjeiken elképesztő energiák szabadulnak fel, erről legutóbb 2016-ban győződhettünk meg az A38-onAz egyébként sem rövid, nem ritkán 15-20 perces szerzemények itt szinte végtelen, három gitárral, basszus / dob szekcióval és folyamatos alapmorajlást biztosító billentyűssel súlyosbított utazások voltak a létező legsúlyosabb riffek (egyébként ráadásul brutálisan hangos) világába.”

MINDENNAPI BRUTALITÁS – A SWANS 10 NAGY PILLANATA

A Swans négy évvel később, 2020-ban tért volna vissza a Hajóra egy kiváló lemezzel (Leaving Meaning), de azt a fellépést végül elmosta a Covid. Új album a mostani turné előtt is lesz, ráadásul rögtön dupla: a The Beggar című 16. Swans-lemez június 23-án jelenik meg, és többségében a tavaly kiadott demólemez (Is There Really a Mind?) dalait dolgozta ki rajta jobban Gira. A második albumon a Swans egyik leghosszabb szerzeménye, a 43 perces The Beggar Lover (Three) is helyet kapott.

„Miután a járvány miatt számtalanszor törölték az előző Swans-album, a Leaving Meaning turnéit, és csak vártam, vártam és vártam, miközben a hirtelen jött, de véget nem érő, kényszerű izoláció furcsán összezavarta az embereket, úgy döntöttem, hogy itt az ideje dalokat írni egy új Swans-lemezre és megfeledkezni minden másról. A dalok viszonylag könnyen jöttek, és áthatotta őket a gyanú, hogy ezek lehetnek az utolsó szerzeményeim. Amikor végül újra utazhattam, a dalokkal együtt Berlinbe, hogy felvegyük a barátaimmal ezt a lemezt, az kb. olyan érzés volt, mint amikor az Óz, a csodák csodájában a film fekete-fehérről színesre vált. Most elég optimista vagyok. A kedvenc színem a rózsaszín. Remélem, tetszeni fog nektek a lemez” – mondta Gira egy sajtóközleményben a The Beggarről, amiről lentebb már két dalt is meghallgathatunk.

Az akváriumos koncerten az egykori Swans-gitáros, Norman Westberg játszik volt zenekara előtt szólóban. 2014-ben egyébként interjúztunk is a Swans-főnök Michael Girával, amit ide kattintva olvashattok. A Swans a ‘82-es megalakulásától a ‘97-es feloszlásáig tartó első korszakában elég sok műfajba belenyúlt, erről pedig ez a tízdalos válogatásunk mutat körülbelül teljes körképet.

Swans (US)
Vendég: Norman Westberg
Helyszín: Akvárium Klub
Időpont: november 4. 18:30-22:30
Belépő: 10900 Ft (early bird), 12990 Ft (elővétel), 16990 Ft (erkély)
Jegyek ide kattintva. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/05/24/novemberben_swans-koncert_lesz_budapesten
Novemberben Swans-koncert lesz Budapesten!
süti beállítások módosítása