A nyomás, hogy tökéletes legyél – Klippremier! Call Me Unique: Pressure

2023.05.05. 09:12, srecorder

call-me-unique.jpg

Három évvel RÓQA-val közös lemeze, a 2.0 után új EP-vel jelentkezik a magyar zenei színtérhez ezer szállal kötődő Call Me Unique. A jazz, a soul, a futurebeats és a scat-singing dallamait vegyítő énekes-dalszerző eddigi legmélyebb anyaga a When Is Tasha Coming Home?, amiről elsőként a Pressure debütál, itt, a Recorderen.

A Manchesterben született, Birminghamben felnőtt Call Me Unique dolgozott már az Amoebával, Monkeyneckkel és a Slow Village-ből ONE-AB-ként ismerős RÓQA-val is, akivel közös, neosoulos-hiphopos EP-jét (2.0) nagyon bírtuk. „Az öt számban érzelmek, hangulatok egész során mennek végig, de végig megmarad az érzékenység és az érzékiség – ez nem erotika (néha az is), hanem olyan érzéki hozzáállás, ami tetten érhető mindenhol az énekesnő (érzelmileg mindig indokolt) stílusváltásaitól a legapróbb kis ellebbenő szintifoszlányig. Ennek köszönhető, hogy az EP minden hallgatással egyre jobb és jobb lesz” – írtuk róla.

Hasonló érzelmi utazásra készülhetünk Call Me Unique új anyagán is. A When Is Tasha Coming Home?-t az énekes egyik régi naplója inspirálta, amire már felnőttként talált rá és dalokká formálta a történeteket. Az EP-n Unique a saját belső énjeivel beszélget, és az imposztor-szindrómától a depresszión át a magányig sok témát érint; a dalokban mesél az autóbalesetéról, az édesapjához fűződő viszonyáról, és arról is, hogy hogyan jutott el az alteregójához, Unique-hoz.

Az EP-ről elsőként megjelenő dal, a Pressure a társadalom nyomásáról szól, hogy mindig „önmagad legjobb változata” legyél, és hogyan jelenik meg ez a feszültség a családi, a baráti és a párkapcsolatokban, vagy akár a munkahelyeden. A konklúzió pedig az, hogy teljesen rendben van, ha küzdünk ezzel, mert senkinek se kell tökéletesnek lennie.

A Pressure-höz a fiatal producer, a legutóbb Chris Villonnal, Solére-rel és bongorral is dolgozó WaTa készített az eklektikus dalhoz jól passzoló UK garage/house remixet. A budapesti lemezbemutató május 19-én lesz az A38-on, Call Me Unique előtt egy cseh popduó, a Blue Uandi játszik. JegyvásárlásFacebook-esemény.

 

Call Me Unique a Facebookon. Instagramon.

Fotó: shotbysensei

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/05/05/klippremier_call_me_unique_pressure
A nyomás, hogy tökéletes legyél – Klippremier! Call Me Unique: Pressure
süti beállítások módosítása